İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bolu Şubesi Başkanı Fethi Sarımsakçı, Suriye'ye TIR ile yardım götürdükten sonra başkan yardımcısıyla birlikte otobüsle Bolu'ya döndükleri sırada, haklarındaki ihbar üzerine Ankara'da polisler tarafından arandıklarını öne sürdü. Suriye'ye yardımlara devam edeceklerini belirten Sarımsakçı, "Bu yapılan arama gösteriyor ki birileri Suriye'ye yardım yapmamızı engellemeye çalışıyor" dedi.
İHH Bolu Şubesi'nin, Suriye'de iç savaştan etkilenenler için düzenlediği kampanya kapsamında yardım toplandı. Gıda ve yardım malzemelerinin bulunduğu TIR, İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı ile Başkan Yardımcısı Sabri Türk ile birlikte 16 Ocak'ta yola çıkarıldı. İlk olarak Kilis'e giden TIR'daki yardım malzemeleri, resmi işlemlerin tamamlanıp gerekli izinlerin alınması ardından Suriye'deki kamplara teslim edildi. Sarımsakçı ve Türk, 18 Ocak'ta akşam saatlerinde Gaziantep'den otobüsle Bolu'ya doğru yola çıktı. Sarımsakçı, Ankara yakınlarında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından otobüsün durdurulduğunu, oturdukları 47-48 numaralı koltuklara yönelen polislerin çantalarını ve üzerlerini aradığını iddia etti. Sarımsakçı polislerin aramanın ardından otobüsten indiklerini söyledi.
Suriye'ye gönderilen yardımların birileri tarafından engellenmek istendiğini belirten Fethi Sarımsakçı, şöyle konuştu:
"Bolu'dan topladığımız bir TIR dolusu malzemeyi Suriye'ye götürmek için yola çıktık. Kilis'e vardığımızda il valiliğinden alınan izin belgeleri ile legal yollardan Suriye'ye giriş yaptık. Yardımlarımızı teslim ettikten sonra Suriye'den çıktık. Gaziantep'de gün içerisinde yaptığımız ziyaretlerin ardından saat 20.00'de Bolu'ya dönmek için bilet alarak otobüsle yola çıktık. Ankara yakınlarına geldiğimizde otobüs Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından durduruldu. Otobüse giren polisler sadece bizim oturduğumuz koltuklara yönelerek hakkımızda ihbar olduğunu söyledi. Koltuğun altında olan küçük çantamız ile üst rafta bulunan çantalarımız ve üzerimizi aradılar. Bu arama gösteriyor ki birileri Suriye'ye yardım yapmamızı engellemeye çalışıyor. Biz yine orada bulunanlara yardımlarımızı götürmeye devam edeceğiz."