Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde bir araya gelen Şırnak ve Mardin Eczacılar Odası üyeleri, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine 'Bir bardak suya ilaç olun' adı altında ilaç ve tıbbı malzeme kampanyası başlattı.
Silopi'de başlatılan yardım kampanyasına BDP’li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, Şırnak ve Mardin Eczacılar Odası üyeleri katıldı. Bir yıl sürecek ilaç ve tıbbi malzeme yardım kampanyasında toplananlar Suriye'nin Rojava bölgesinde yaşayan sivil Kürt vatandaşlara gönderilecek.
Şırnak ve Mardin Eczacılar Odası adına konuşan eczacı İsa Tayşun, 3 yılı aşkın bir süredir devam eden Suriye'deki iç savaşın bütün acısı ve yıkımı ile devam ettiğini belirterek, yaşanan trajedinin her geçen gün daha da yıkıcı bir hal aldığını ifade etti. Tayşun, "Ve yıllardır devam eden savaş yanı başımızda büyük bir insanlık dramına yol açmıştır. Yerel ve uluslararası kamuoyunda bu katliamı görür kılmak ve yaşanan drama ortak olup, acil ihtiyaçları karşılamak adına Mardin ve Şırnak Eczacı Odası olarak ilaç ve tıbbi malzeme yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Şırnak ve Mardin ilinde bulunan tüm eczacı ve eczane çalışanlarının organizasyonunda halkımızın da desteği ile açılan yardım hesabımız eczanelerimizde bulunacak bağış kutuları ve değişik dayanışma etkinlikleri ile bir yıl boyunca yardım toplanacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI