Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - TÜRKİYE’de şişelenen Zemzem suyu satışı yapan Ahmet İngenç, Suriye’deki iç savaşla birlikte Zemzem suyu fiyatlarının zamlandığını söyledi.
Camikebir Mahallesi'nde Zemzem suyu satışı yapan Ahmet İngenç, Umre ziyareti yapan ve ramazan sofralarında oruç açmak isteyenlerin yoğun ilgi göstermesi ile Zemzem suyu satışlarının arttığını söyledi. İngenç, Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle Suudi Arabistan’dan gelen Zemzem suyunun karayolu yerine deniz yoluyla Türkiye’ye ulaştığını, bu nedenle de maliyetin artığını söyledi. Ahmet İngenç, şöyle dedi:
"Ramazan ayında Zemzem suyu satışlarında artış oldu. Özel şişelenen zemzem suyu iftar sofralarında tüketiliyor. Ancak, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı da nakliye sorunumuz oluşuyor. Önceden karayoluyla gelen zemzem, denizyoluyla Türkiye’ye getiriliyor. Bu da maliyeti artırıp, fiyatı etkiliyor. Suriye’deki savaş biter de nakliye sorunumuz ortadan kalkarsa, vatandaşlarımız Zemzem suyunu daha çok tüketir hale gelecek."
İftar sofrası için 250 mililitre olarak şişelenen zemzem suyunun 2 TL’den satıldığını belirten Ahmet İngenç, 20 litrelik bidonlarda bulunan zemzem suyunu ise 60 TL’ye sattıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI