Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - SURİYE'nin Kamışlı bölgesinde IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada öldürülen PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG mensubu İshak Kaya için taziye çadırı kuruldu. Çadırı Hakkari'de iki aşiretin kavgasını barıştırmak için gelen HDP, DTK ve DBP heyetleri de ziyaret etti.
Suriye'nin Kamışlı bölgesinde 1 ay önce IŞİD üyleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG üyesi İshak Kaya için il merkezinde taziye çadırı kuruldu. Çadırı Hakkari'de Pinyanişi ve Ertoşi aşiretleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü 6 kişinin de yaralanmasına neden olan kavgayı barıştırmak için gelen, aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir ve STK temsilcilerinin de bulunduğu heyet ziyaret etti.
"BİRLİK İÇİNDE OLMALIYIZ"
Aileye taziyelerini ileten heyet adına konuşan Osman Baydemir, taziye çadırının tasaya düşecek bir çadır olmadığını söyledi. Baydemir, "Bu çadır Kürtlerin direniş yeri olmalı. Kürtlerin cihanda diline, kültürüne sahip çıkma zamanı geldi. Bir millet olduğumuzu kanıtlamamız gerekir. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak için birlik olmalıyız. Biz bugünlerimizi şehitlerimizin annelerine borçluyuz. Çünkü onlar çocuklarını bu halkın özgürlüğü için feda ettiler. İnşallah bugün dünden iyi, yarın da bugünden iyi olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI