Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TUTUTLANMAMA garantisi olduğu için sürgünde yaşadığı Almanya’dan dün geldiği Ankara’da çıkartıldığı mahkemede ifade verdikten sonra, bugün İstanbul’a gelen, kapatılan Demokrasi Partisi üyesi Yusuf Serhat Bucak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ailesi ve arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yusuf Serhat Bucak, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada yurda buruk döndüğünü belirterek şöyle konuştu:
“ 22 yıl aradan sonra ülkeme buruk bir şekilde geldim. Birçok arkadaşım toprağın altında. Çoğunun mezarı belli değil. Ama her şeye rağmen umutluyum. İnşallah umut ediyorum ki bundan böyle Türkiye demokratik bir ülke olacak. Kürtler kendi ulusal demokratik haklarına sahip olacaklar. İnsanlar daha mutlu yaşacaklar. Böyle 22 yıl sonra, 32 yıl sonra ülkelerine geri dönmeyecekler. Yurt dışında bir sürü arkadaşım var. Yine umut ediyorum ki geriye dönüş yasası çıkacak ve onlar da geri dönecekler.”
Yusuf Serhat Bucak ömrünün bundan sonraki kısmını Türkiye demokrasisinin barışın özgürlüğün oluşması için harcayacağını söyledi ve “ Annemi 10 yıl önce kaybettim. Mezarını ziyaret edeceğim” dedi.
Bucak, 1 Mayıs’ı da kutladığını belirterek, “ İnşallah bir şey olmaz, gaz bombaları patlamaz, barış içinde kutlarız” dedi.
FK  (MK) (FOTOĞRAF)