KAYIP DAĞCI TEDAVİ ALTINA ALINDI
Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nden Süphan Dağı’na geçen salı günü tırmandıktan sonra kaybolan Çek uyruklu kadın dağcı Petrova Radmini, Bitlis'e getirildi.
Bugün havanın aydınlanması ile birlikte bölgeye giden Jandarmaya bağlı 6 özel hareket, 2 Jandarma iç güvenlik, 1 olay yeri inceleme timi ve AFAD ekibi, sikorsky tipi helikopterle bölgede tarama yaptı. Yapılan tarama sırasında da Süphan Dağı'nın kayalık bölgelerindeki bir dere kanarında helikoptere el sallayan biri olduğu fark edildi. Bunun üzerine de hemen kurtarma çalışmalarına başlandı.
Helikopterden verilen koordinatlarla önce karadaki ekipler, bölgeye yönlendirildi. Karadaki ekiplerin dağcı Radmini'nin yanına ulaşması üzerine de helikopterden uyku tulumu ve seyyar sedye sarkıtılarak sol bacağında kırık, başında ise çarpmalardan kaynaklı yaraların bulunduğu belirtilen Radmini, helikoptere alındı.
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'na inen helikopterden alınan Radmini, burada da hazır bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şuru açık ve konuşabildiği belirtilen Radmini tedavi altına alınırken, genel sağlık durumununun da iyi oldğu kaydedildi.

FOTOĞRAFLI