ADANA'da, 58 yıllık meslek hayatında hiç kaza yapmadığı ve trafik cezası almadığı için üç kez 'Ağır Vasıta Yılın Şoförü' seçilen 78 yaşındaki Ramazan Kulle, trafik kazalarına karşı uyarıların bulunduğu broşür bastırıp, sürücülere dağıttı.
Hazırladığı bin adet broşürü kent içinden geçen D-400 karayolundaki kavşaklarda duraklayan sürücülere veren Ramazan Kulle, ülke genelinde trafik kazalarında yılda 4 bin 500 kişinin öldüğünü, 80 bine yakın kişinin de yaralandığına veya sakat kaldığına dikkat çekti. 'Daha az kaza, daha az ölü, daha az yaralı' sloganının yazılı olduğu uyarı broşürleri dağıtan Ramazan Kulle, emniyet kemeri takmayan şoförleri de uyardı. 1972'de Good Year, 1995'te Adana Şoförler Odası, 2010'da Adana Valiliği'nce 'Ağır Vasıta Yılın Şoförü' seçilen Kulle, broşürlerde kazaların nedenlerini, 'emniyet kemeri kullanmamak, hatalı sollama, ışıkta geçmek, alkollü ve yorgun araç kullanmak, seyir halinde telefonla konuşmak' olarak sıraladı.
Her akşam trafik kazası haberlerini izleyip, büyük üzüntü yaşadığını ve bunun önüne geçmek için broşür hazırladığını belirten Kulle, şu uyarılarda bulundu;
"Meslek hayatımda üç kıtada TIR'la uluslararası taşımacılık yaptım. Bir süre otobüs şoförlüğü de yaptım. Binlerce kilometre direksiyon salladım. Hiç kaza yapmadım, trafik cezası da yemedim. Ceza puanım dahi bulunmuyor. 1972'de bir lastik firması, 1995'te Adana Şoförler Odası ve 2010'da da Adana Valiliği tarafından 'Ağır Vasıta Yılın Şoförü' seçildim. 5 yıldır sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyarmak için broşür bastırıp, dağıtıyorum. Bu yıl da trafik haftasında bunu tekrar ediyorum. Benim tek arzum insanların kurallara uyması ve canına bir zarar gelmemesi. Emniyet kemerini mutlaka takalım, hatalı sollama yapmayalım, kırmızı ışıkta geçmeyelim. Yorgun ve alkollü araç kullanmayalım. Aracımızın bakımını yaptırmadan uzun yola çıkmayalım."

AÖ(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)