Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS(Muğla), ()- MUĞLA’nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi’nde, yerleşik yaşayan yabancıların girişimiyle düzenlenen temizlik çalışmasında Sülüngür Gölü’nden 12 torba dolusu çöp toplandı.
Hollandalı emekli İngilizce Öğretmeni Maria Jonker ile eşi Co Jonker, iki yıldır Dalyan Kanalı’nda yaptıkları temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu üyesi olan Jonker çiftinin, katılımın daha fazla olması nedeniyle sosyal payşamı Facebook üzerinden 'Yaban hayatı için, lütfen Sülüngür Gölü’nü temizlemeyi destekleyin' sloganıyla 20 ve 27 Mart’ta yapacağı temizlik çalışmasını duyurdu. Ancak, değişen bir şey olmadı. Her defasında olduğu gibi yine temizlik çalışmalarına yabancılar daha fazla ilgi gösterdi. 20 Mart’taki ilk temizlik çalışmasına 5’i Türk 15 kişi, dün yapılan ikincisine ise 2’si Türk 12 kişi katıldı. Günboyu yapılan temizlik çalışmasında, meşrubat ve içki şişesinden ayakkabıya kadar 12 poşet dolusu çöp toplandı. Eşi Mark ile temizliğe katılan Hülya Henshaw, şöyle dedi:
"Türkler’in her zaman bir 'bahanesi' oluyor. Aslında buraya gelip, temizlik çalışmalarına destek verseler onlar da mutlu olacak. Temizlik sonrası eve gidince çok huzur duyuyoruz. Çok bilinçsiz ve duyarsız insanlarımız var. Temizlik dönüşü herkes bizi tebrik ediyor ama kimse desteğe gelmiyor."
Maria Jonker de 2 yılda 400 torba çöp topladıklarını söyledi.

MS(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)