AYDIN’ın Sultanhisar İlçesi’nde, iki aile arasında çocukların parkta oynarken kavga etmesi sonucu başlayan husumet 2’si polis 9 kişinin yaralanmasına neden oldu. Bitlisli iki aileyi barıştırmak için devreye giren HDP Aydın İl Başkanı Raif Kanat, tedbirlerin alındığını söyleyerek, olayın büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.
Bitlisli iki aile arasında 8 Eylül 2013 tarihinde iki çocuğun oyun parkında yaptığı kavgaya ailelerin de katılması ile olaylar büyümüş, bir kişi bıçaklanarak yaralanmıştı. Yaşanan olayda 7 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeleri süren ailelere üye gençler dün saat 23.00 sıralarında ilçe merkezinde karşı karşıya geldi. Gençler arasında başlayan sözlü tartışma bir anda alevlenerek kavgaya dönüştü. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada Erhan Yasan, Ersan Yasan, Ramazan Çetin, Muhammet Çetin, Nihat Çetin ve Erkan Çetin ile araya girmeye çalıştığı öne sürülen M. Sait Tarhan adlı vatandaş yaralandı. Yaralı Çetin ailesi üyelerinin Sultanhisar İlçe Emniyet Karakolu’na sığınması üzerine gerginlik çıktı.
YARALILARI İSTEDİLER
Karakol çevresinde yaklaşık 200 kişinin toplanması üzerine takviye ekipler istendi. Olay yerine Aydın, Köşk ve Nazilli ilçelerinden çok sayıda polis, çevik kuvvet ve özel harekat ekibi gelerek güvenlik önlemi aldı. Kalabalıktan 15-20 kişilik bir grubun karakola sığınan yaralıları almak istemesi, polisin müdahalesi ile engellendi. Olay sırasında 2 polis ellerinde oluşan kesikler nedeniyle yaralandı. Polis memurları hastaneye tedavi amacıyla gitmezken, diğer yaralılar ise polis otosu ve 112 Acil Servis ambulansları ile Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
GÖRÜŞME SONRASI DAĞILDILAR
Yaşanan olayların ardından karakola gelerek bilgi alan Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, güvenlik güçlerinin koordinasyonunu sağladı. Kalabalık, yapılan görüşme sonrası dağıtıldı. Kalabalığın dağılmasının ardından ise 5 ekip otosu, ilçe genelinde asayiş turu atarak güvenlik önlemi aldı. Karakol bahçesinde ise özel hareket ve çevik kuvvet polisleri çıkacak herhangi bir olaya karşı hazır bulundu.
HDP BÜYÜKŞEHİR ADAYI DA DEVREYE GİRDİ
Yaşanan gerginliği haber alır almaz ilçeye gelen HDP Aydın İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Raif Kanat, emniyet yetkilileri ve Kaymakam Ertürkmen’den bilgi aldı. Yaşanan olayların iki aile ile konuşularak sona erdirildiğini ifade eden Kanat, “Yaşananlara 2 çocuk arasındaki önemsiz bir kavga neden oldu. Olayı aileleriyle görüşerek çözmek istiyoruz. Büyük bir mevzu yok. Yüz kızartıcı bir suç yok. Kin yok, nefret yok. Çocuk kavgasıdır ve önemli değildir. Tedbirler alınmıştır, bu sorun bu akşam çözülecek” dedi.
Bu arada hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yaklaşık 2 saat sonra ise ifadeleri alınmak üzere taburcu edildikleri öğrenildi.

MG(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)