ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde yanan evlerinin yerine vatandaşların yardımlarıyla yenisinin yapımına başlanan çiftten 71 yaşındaki Sultan Alacaoğlu, kalp ve böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Sultan ninenin yakın zamanda tamamlanması beklenen yeni evini göremeden hayatını kaybetmesi, yakınlarının üzüntüsünü bir kat daha arttırdı.
Bayramiç'te geçen 30 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangında evleri kül olan 76 yaşındaki Hüseyin Alacaoğlu ve alzheimer hastası olan eşi Sultan Alacaoğlu, basında yer alan haberlerin ardından kamuoyunun dikkatini çekmişti. Özellikle bir haber sitesindeki 'Türkiye onlara bir ev yapar' başlıklı haberlerle, yurdun dört bir yanından gelen yardımlarla 97 bin lira toplanan yaşlı çift için yeni ev yapılmaya başlandı.
Bayramiç Belediyesi'nin kendileri için kiraladığı ve masraflarını karşıladığı evde, yapımı devam eden yeni evlerinin tamamlanmasını bekleyen yaşlı çiften Sultan Alacaoğlu'ndan acı haber geldi. İki gündür kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle Bayramiç Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilen Alacaoğlu'nun, evde aniden rahatsızlandığı, yakınlarının çağırdığı 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.
Alacaoğlu'nun ölümü başta eşi Hüseyin Alacaoğlu olmak üzere yakınlarını üzüntüye boğdu. Yaşlı kadının, kocasıyla birlikte oturması için geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde Güvem Sokak'ta temeli atılan ve 3 ay sonra bitmesi planlanan evini göremeyecek olması üzüntüyü daha da arttırdı.
Hüseyin Alacaoğlu, eşinin ölümü sonrası gözyaşlarına boğulurken, oğullarından Mehmet Alacaoğlu, annesinin halkın bağışları ve Bayramiç Belediyesi'nin katkısıyla yapılan yeni evine gireceği günü iple çektiğini belirtip, "Bütün üzüntüm yeni evini göremeden yaşamını yitirmesi" dedi. Sultan ninenin ölümünün duyulmasının ardından evi. taziye ziyaretine gelenlerle dolup, taştı.

FD (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)