Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - DÜNYANIN en uzun boylu insanı olan Mardinli Sultan Kösen, kendisine yeterli ilginin gösterilmediğini ileri sürerek, "Ben bu ülkenin varlığıyım. Ölünce kıymetim anlaşılacak" dedi.
Mardin'ın Derik İlçesi Dede Köyü'nde yaşayan 2 metre 51 santimlik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en uzun boylu adamı olarak giren Sultan Kösen, kendisine devletin ilgi göstermemesinden yakındı. Açılış ve etkinliklere çağrılmadığını belirterek sitemde bulunan Sultan Kösen, "Geçenlerde ülkemizde en büyük havalanının temeli atıldı. Ama dünyanın en uzun adamı olmadan atıldı. İnşallah açılışını dünyanın en uzun adamı yapar. Türkiye'de yapılan en büyük enler benden habersiz olmaması lazım. Temel atma açılışlar falan törenlere katılmak istiyorum. Ben yokken olmaması lazım. En uzunu bensem en büyük, en uzun gibi açılışlarda da olmak isterim" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın kendisi için 'uzun adam' şarkısını yapan şarkıcı Murat Göğebakan’ı ziyaret etmesine de sitem eden Kösen, şunları söyledi:
“Dünyanın en uzun adamı benim ama gidip Başbakan için uzun adam şarkısı yapılıyor. Aslında buna karşı değilim ama Sayın Başbakanın da bana sahip çıkması gerekmez mi? Sayın Başbakanımıza da bunu demek istiyorum. En uzun adam olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda benim adım var. Sayın Başbakanım neden benim lakabımı aldınız? Siz de uzun boylu olabilirsiniz ancak unutmayın ki bırakın Türkiye’yi dünyada bir uzun adam varsa o da benim."
Sultan Kösen, boyunun dışında, 27.5 santimetre ile dünyanın en büyük ellerine ve 36,5 santimetre ile giydiği 60 numara ayakkabılarla dünyanın en büyük ayaklarına sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Menajeri Mehmet Veysi Bora, Kösen’in köyde yaşaması yerine Mardin merkezde bir ev tahsis edilmesin isteyerek, Kösen'e verilen sözlerin de tutulmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI