DÜNYANIN en uzun boylu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, kendisinden daha uzun boylu birinin çıktığı yönündeki iddialar üzerine, "Öyle bir dedikodu çıktı. Aslı astarı yok, sarı çizmeli Mehmet Ağa. Varsa çıkıp gelsin" dedi.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Kızıltepe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Sağlıklı Yaşam ve Obezite Merkezi'nin açılışına Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı ile birlikte katılan Sultan Kösen, açılış sırasında vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Sağlıklı Yaşam ve Obezite Merkezi'nin törenle yapılan açılışından sonra, 2 metre 51 santimlik boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na gdünyanın en uzun boylu adamı olarak giren Sultan Kösen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisinden daha uzun boylu biri olduğu ile ilgili gazetelerde haberler çıktığı yönündeki bir soruya Kösen, "Bir haber çıktı, 'rakip çıktı' deniliyor ama aslı yok. Sarı çizmeli Mehmet Ağa. Ben buradayım, rakibim varsa çıksın, gelsin. Ziyaret amaçlı gelmiştim. Açılışa katıldık. İlimiz ve ilçemiz için çok çok güzel bir hastane ve güzel bir servisin açılışına katıldık. Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde böyle bir yer açıldığı için çok mutluyuz" dedi.
Kızıltepe Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş da, hastaneye artık sadece hasta vatandaşların değil sağlıklı vatandaşların da geleceğini belirterek, "Çünkü burada sağlıklı yaşam merkezinde sportif aktiviteler de olacak. Böylece bir ilki gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.