İZMİR, () - İZMİR'de dün hayatını kaybeden Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi 62 yaşındaki Süleyman Alasya, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Alasya uzun yıllar Hürriyet İzmir Bürosu'nda spor muhabiri olarak çalışmıştı. 
Spor basınının duayen isimlerinden olan Süleyman Alasya için son olarak köşe yazdığı 9 Eylül Gazetesi önünde tören düzenledi. 9 Eylül gazetesi önündeki anma töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Süleyman Alasya'nın isminin yaşatılacağını belirterek, “İzmir basınının sevilen, sayılan ismi Süleyman Alasya'nın ani ölümü hepimizi derinden üzdü. Ölüm kaçınılmaz son ancak önemli olan ardınızdan iyi anılmak, arkanızda güzel dostlar bırakmak. Süleyman Alasya bunu başardı. İyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir gazeteciydi. Onun ismini yaşatacağız" diye konuştu.
Alsancak Hocazade Camii'ndeki cenaze töreni ise İzmir'in iş, siyaset, spor ve basın camiasından çok sayıda ismi bir araya getirdi. Taziyeleri eşi Aysun , kızı dizi oyuncusu Evrim ve oğlu Arda Alasya kabul etti. Cenaze namazına CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, İGC yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İzmir'deki gazete ve televizyonların imtiyaz sahipleri, temsilcileri, İzmir spor camiasının yöneticileri ve çok sayıda meslektaşı katıldı.
Dün evinin önünde ani tansiyon yükselmesiyle fenalaşan Süleyman Alasya, Kahramanlar Sağlık Ocağı ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamamıştı.
SÜLEYMAN ALASYA ÖZGEÇMİŞİ
1952 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Kimya Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında Hürriyet Gazetesi Spor Servisi'nde çalışmaya başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak çalıştı. Daha sonra Yeni Asır Gazetesi'ne geçti. İki yıl burada çalıştıktan sonra Haber Ekspres kadrosunda iki yıl görev aldı. 2006 yılında Yenigün gazetesinde spor köşe yazarlığı yapmaya başladı. SKY TV'de uzun yıllar “Futbol Yorumö programını hazırlayıp, sundu. Son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde spor köşe yazarlığı yaparken, Kanal 35'te Futbol Yorum programını hazırlayıp sunuyordu.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi ve sürekli basın kartı sahibi olan Süleyman Alasya, evli iki çocuk babasıydı.

İÖ(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)