Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Su Festivali ve Açık Su Yüzme yarışları başladı. 2 gün sürecek etkinliklerin açılışını Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Korna çalarak yaptı. Büyükşehir Belediyesi'ndeki Harikalar Diyarı'ndaki etkinliklere her dalda milli sporcular katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin son yıllarda yapılan yatırımları sayesinde 'Spor kentine' dönüştüğünü söyledi. Özhaseki, şöyle dedi:
"Geçen hafta başlayan Uluslararası Yamaç paraşütü Şampiyonası, geçen yıl ev sahipliği yaptığımız U-20 Dünya Kupası, 2010 yılı Ağustos ayında Dünya Basketbol Şampiyonası gibi uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra, ulusalda da adeta finaller şehri olma yolunda da önemli mesafeler kat ettik." 
Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel de, yarın akşam sona erecek festivalle ilgili konuşurken kentte değişik spor branşlarında faaliyetler gösterilmeye başlandığını vurguladı. Üstünel, "Havacılık, buz hokeyi, su kayağı, drift, patende bireysel olarak faaliyet gösteren sporcu kardeşlerimiz ve spor kulüpleri mevcut. Böyle bir spor etkinliğinde, resmi bir format dışında şehirdeki tüm spor dinamiklerini bir araya getirdik. Amatör ve profesyonel anlamda faaliyet gösteren tüm sporcu ve takımları buluşturduk. Daha da önemlisi uyuşturucu gibi, alkol gibi önemli tehditlerden gençlerimizi uzaklaştırmak istedik" diye konuştu.
THK’na ait paramotorlu bir sporcunun Harikalar Diyarı ve Sukaypark yapay göleti gösteri uçuşu yaptığı festivale, Gençlik Spor İl Müdürlüğü , Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Emniyet müdürlüğü de katkıda bulundu. Festivalde Waterball, yüzme yarışmaları, Bedminton,penaltı atışları, basket atışları, step, Bosu ball, su bisikleti yarışması,paten gösterileri, ayak voleybolu, patent gösterileri, ok atışları ve su kayağı gibi etkinlikler yapıldı. Özellikle gençler, Sukaypark alanı yanında oluşturulan çeşitli spor dallarındaki stantları gezerek, atışlar yaptı.

FOTOĞRAFLI