MANİSA’da uyuşturucu bağımlılığı, çocuk suçluluğu ve kadına şiddeti önlemek için başlatılan Umutlar Çiçek Açsın Projesi ile suça bulaşmış ve cezaevine girmiş 9 kişinin hayatı kitap oldu. 'Şimdiki aklım olsaydı' adlı kitabın suça bulaşmış insanların pişmanlıklarını anlattığını açıklayan Vali Abdurrahman Savaş, kentte suça karşı duyarlılık oluşturduklarını söyledi.
Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Manisa’da 25 kurumun katılımı ile başlatılan Umutlar Çiçek Açsın projesinde sona gelindi. 2012 yılında başlatılan ve 2013 yılının Mayıs ayında Kalkınma Ajansı’ndan 187 bin liralık destek almayı başaran proje kadına şiddet, çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığını önlemek için başlatıldı. Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirilen sonuç toplantısına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, projeye destek veren İl Müdürleri katıldı.
24 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, kentte çocuk suçluluğunu, kadına şiddeti ve madde bağımlılığını önlemek için yaptıkları çalışmaları anlattı. Yılmaz proje çerçevesinde toplam 24 bin 143 kişiye ulaştıklarını açıkladı. Yılmaz, “Aile içi şiddet konusunda kentte 122 eğitim gerçekleştirdik ve 5 bin 981 kişiye ulaştık. Proje çerçevesinde açtığımız meslek edindirme kurslarında 400 kişi meslek sahibi oldu. Madde bağımlılığı konusunda 139 seminerle 11 bin 2013 kişiye ulaştık. Çocuk suçluluğunu önlemek için de 6 bin 959 kişiyi bilgilendirdik” dedi.
Aydın Yılmaz, suça bulaşmış ve yeniden bir hayat kurmuş insanların hikayelerinin örnek olması için 9 suçlunun hayatının anlatıldığı kitabın oluşturulduğunu açıkladı. ’Şimdiki aklım olsaydı’ adlı kitabın 1000 adet basıldığını dile getiren Yılmaz, kitabın İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Celal Bayar Üniversitesi’nin desteği ile çıkarıldığını belirterek, “Suçluların pişmanlıklarının yer aldığı kitap birçok kişiye örnek olacak. Suça bulaşmış insanların hepsi şu anda pişman olmuş. Yeni bir hayat kurmuşlar ve suçtan uzak durulmasını öneriyorlar” diye konuştu.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise projenin kentteki suç oranını azaltmak için bir fırsat olduğunu aktardı. Proje sayesinde kentte suça karşı bir duyarlılık oluştuğunu kaydeden Savaş, projenin başarıya ulaştığını dile getirdi. Konuşmaların ardından projeye destek veren kurum yetkililerine teşekkür plaketleri verildi.