ANKARA, () - YABAN hayatı çalışmalarında son teknolojiyi kullanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ankara’da su samuru görüntüledi. Ankara Nallıhan’da kurulan fotokapanlara takılan su samuruna bölgede ilk kez rastlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Nallıhan’da büyük memeli varlığına yönelik sürdürdüğü fotokapan çalışması sonucunda fotoğraflarla belgelenen su samuru, Ankara’da ilk kez görüntülendi. Su samurunun varlığının tespit edilmesi bölgede biyolojik çeşitliliğin zenginleştiğini gösteriyor.
Yapılan fotokapan izleme çalışmaları sonucunda, su samurunun yanında geçmişte Türkiye'de yaşadığı bilinen ancak izine rastlanamayan Anadolu parsı, karakulak, karakurt, çizgili sırtlan, vaşak gibi çok nadir rastlanan yaban hayvanları da görüntülendi. Bu görüntülerden elde edilen verilerle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile üniversitelerden çeşitli bilim adamları bilimsel çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar yaban hayvanlarının popülasyonlarının sürekliliği açısından çok büyük önem taşıyor.

(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)