Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı 2 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun elektriği, borcu yüzünden kesilince, köylerin 15 gündür susuz kaldığı belirtildi. Köylüler, su ihtiyaçlarını kuyudan gidermeye çalışırken, bu duruma tepki gösterdi.
Silvan İlçesine bağlı Kumluk ve Akçay köylerine içme suyu sağlayan su deposunun elektriği borcu yüzünden kesilince, köylerin 15 gündür kuyu suyunu kullandığı bildirildi. 15 gündür susuz olduklarını belirterek, TEDAŞ'a tepki gösteren köylüler, büyükşehir yasası çıkmadan önce Sulama Birliği tarafından ödemesi yapılan elektrik parasının yatırılmaması nedeniyle su deposunun elektriğinin kesildiğini söyledi.
Sabahtan akşama kadar kuyu suyunun başındaki çeşme başında bekledikleri söyleyen Aysel Yalçınkaya, "Sabahtan akşama kadar bu çeşme başında bekliyoruz. Bu suyu içmek zorunda kalıyoruz, çocuklarımız hepsi hastalanıyor, tabaklarımızı yıkayamamıyoruz, evimizi temizleyemiyoruz. Gelin evimize bakın girilecek gibi değil. Sabah gelip iftar saatine kadar çeşme başında bekliyoruz. Bu pis suyu içmek zorunda kalıyoruz. İçtiğimizde de çocuklarımız hepsi mikrop kapıyor. Müslümanlık yok mu? bizde Müslüman'ız kimse bizim halimizi sormuyor"diye konuştu.
Köylülerden Mehmet Ekici de, 15 gün önce Silvan'a gidip bütün yetkililerle görüştüklerini, ancak kimsenin sorunun çözümü için bir şey yapmadığını söyledi. Su ve elektrik faturalarını birliğe yatırdıklarını ancak birliğin bu paraları yatırmaması nedeniyle 15 gündür susuz kaldıklarını söyleyen Ekici, "Başvurduğumuz halde derdimize bir çare bulunmadı. Kaymakam bey muhtarımıza söz verdi. Elinden geleni yapacağını söylemiş. Sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.
Kumluk Köy Mahalle Muhtarı Nuri Güneşli ise, 600 nüfuslu köylerinun susuz bırakıldığını ifade ederek, "Kaymakam, DİSKİ ve DEDAŞ yetkilileriyle görüştük. Kaymakam bana biraz zaman verin bu konuda size yardımcı olacağım dedi. DEDAŞ şefi ise, bana emir Diyarbakır'dan geldi benim yapabileceğim hiç bir şey yok. Bana gelen talimat doğrultusunda gerekeni yaptım dedi. DİSKİ ise, bir hafta öncesinde verdiğimiz dilekçe halen her hangi bir işlem yapılmamıştır. Bu mübarek Ramazan ayında bize yapılan bu haksızlılığın hesabını kim verecek"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI