ADANA'da GSM şirketleri, insan sağlığına zararlı olduğu iddia edilen baz istasyonlarını vatandaşın tepkisini çekmemek için bazen uzunluğu nedeniyle palmiye ağacı veya su deposu şekline sokarken bazı firmalar ise dağıtıcı panelleri cami minarelerine monte ediyor. Böylece de su deposu ve palmiye sanılan noktaların baz istasyonu olduğu ortaya çıkabiliyor.
Artan cep telefonlarının sinyal ihtiyacını karşılamak için her mahallede çok sayıda bulunan baz istasyonlarını kuran GSM şirketleri, kimsenin evinin, iş yerinin yakınında istemediği istasyonu gizlemek için farklı yollara başvuruyor. Bazen, bir caminin minaresine kurulan istasyon, ağaç şekline dahi sokuluyor. Yüksek frekansta yayın yapıldığı zaman kanserojen ışınlar saçtığı savunulan baz istasyonlarının bazı kurallar içinde kurulması gerektiğini belirten Elektro Manyetik Kirliliği Önleme, Ölçme, Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu, bunun dışındaki yerlere izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca ibadet alanlarındaki görüntü kirliliğine de karşı olduklarını belirten Bayramoğlu şöyle konuştu:
"İbadet yerlerindeki bu tip görüntü kirliliğine karşıyız. Türkiye genelinde bu sorunun çözülmesi için TBMM nezdinde girişimlerimiz oldu. Avrupa'da bu, bazı kurallar içinde yürütülüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, farklı şekillere sokularak çatılara ve değişik alanlara yerleştirilen baz istasyonlarına izin vermemelidir. Bu şekilde halkın güvenliği hiçe sayılmaktadır. Baz istasyonu kurulduğu alanda görüntü kirliliğine neden olduğu için gizlenmişse mutlaka orada baz istasyonu olduğunu belirten bir yazının asılması gerekir."