Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi öğrencileri mezuniyet kutlamalarını sualtında yaptı. Öğrenciler, tüplü dalış elbiselerinin üzerine cübbe giyip kep takarak Gökçeada'nın Kefaloz Koyu'nda mezuniyet dalışı gerçekleştirdi.
Dört yıllık eğitimleri sırasında dalışla ilgili birçok ders alan ve ada koylarında dalan Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi öğrencilerinin, mezuniyet kutlaması da denizin dibinde oldu. Mezun olduklarında lisans diploması ile birlikte dalışla ilgili bröve ve sertifikalarını da alan 9 öğrenci, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Acarlı ile birlikte Kefaloz Koyu'nda son kez dalarak mezuniyeti kutladı. Üniversitedeki mezuniyet kutlamaları arasında en farklısını gerçekleştirdiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Deniz Acarlı, "Üniversitemiz bünyesinde bu zamana kadar yapılan mezuniyet törenlerinden farklı olarak öğrencileri binalarda veya okul bahçelerinin dışında, farklı bir ortamda biraraya getirdik. Sualtında böyle bir organizasyonun yapılması bir ilk niteliği taşıyor" dedi.
Öğrenciler ise, sualtını uygulamalı olarak tanımanın kendileri için çok daha farklı bir anlam taşıdığını söyleyerek, her dalışlarının farklı uygulamalarla dolu olduğunu belirtti. Sualtının güzelliklerini keşfetme yolunda büyük adım attıklarını ve bundan sonra da kolay kolay sualtını terk etmeyeceklerini kaydeden öğrenciler mezun olma coşkusunu doyasıya yaşadı.

FOTOĞRAFLI