Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, üç ay sonraki düğününde düzgün bir vücuda sahip olmak için spor yaparken aniden fenalaşıp hayatını kaybeden 29 yaşındaki Çağlar Çam'ın ölümüyle gündeme gelen spor salonunun sahibi İhsan Yeşilbaş, "Çağlar'ın ölümü bizi çok üzdü. Ben 14 yıldır antrenörlük yapıyorum, sporculuk kariyerim de var, sanırım böyle bir olay ilk kez benim başıma geliyor" dedi.
14 yıldır tekvando antrenörlüğü yaptığını belirten Yeşilbaş, "Mısır'da müsabakada hayatını kaybeden Seyithan Akbalık da 10 yıl benim yanımda çalıştı. Bizim kulübümüzde dövüşürken bir sağlık sorunu yoktu, zaten olsaydı ona sporu bıraktırırdık. Biz Seyithan'ın ölümünden sonra sağlık raporu konusunda daha titiz davranmaya başladık" diye konuştu.
İbrahim Ethem Caddesi 57 numarada geçen pazartesi meydana gelen olayda, ailesiyle inşaat işleri yapan Çağlar Çam, spor salonunda koşu bandında yürüdüğü sırada biranda fenalaşıp yere yığıldı, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Çam, hayatını kaybetti. Eylül ayında İngiliz nişanlısıyla evlilik hazırlığında olan gencin babası Latif Çam, oğlunun kas yapması için bazı haplardan kullandığını ileri sürdü. Bu arada Çağlar Çam'ın fenalaştığı anların da spor salonundaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı.
"BÖYLE BİR OLAY İLK KEZ BENİM BAŞIMA GELİYOR"
Spor salonunun sahibi ve Efsane Gençlik ve Spor Külübü'nün başkanı, tekvando antrenörü İhsan Yeşilbaş, Mısır'ın Luksor kentide müsabaka sırasında 16 Şubat'ta hayatını kaybeden 21 yaşındaki Sehithan Akbalık'ın yaklaşık 10 yıl kendi yanında spor yaptığını, hem Akbalık'ın, hem de Çam'ın ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını aktardı. 'ya konuşan Yeşilbaş, şunları söyledi:
"2002 yılından bu yana bu işle uğraşıyorum. Branşımız tekvando, ben de tekvando antrenörüyüm. Daha önce sporculuk yaptım, ama 14 yıldır antrenörüm. Seyithan Akbalık 10 yıl benim yanımda çalıştı. Avrupa Şampiyonluğu ve uluslararası turnuvalarda birincilikleri olan bir sporcu. Türkiye'de de birden fazla şampiyonlukları vardı. Ölümünden 2 yıl önce bizden ayrıldı. Önce 1.5 yıl ferdi olarak dövüştü, ardından da başka bir kulüpte dövüştü. Bizim kulübümüzde dövüşürken bir sağlık sorunu yoktu, zaten olsaydı ona sporu bıraktırdık. Ölümünden üç ay önce başka bir kulüp adına benim kulübümdeki bir sporcumla maça çıktı. Orada da bir sıkıntı yaşamadı. Antrenmanını Çağlar Çam'ın yaşamını yitirdiği salonun alt katındaki o dönem tekvando için kullandığımız bölümde yapıyordu." 
Çağlar'ın ölümünün kendisini ve tüm sporcuları çok üzdüğünü söyleyen Yeşilbaş şunları anlattı:
"Olay sırasında biz de salondaydık, görüntülerde de var, sağlık ekipleri de hızlı geldi ama hayatını kaybetti. Çağlar evine yakın olduğu için buraya geldi. Hocaları da işinde uzman. Hocaları Çağlar'ı ağır çalışmaması için çok uyardı, sporu yavaş yapmasını istiyordu. Biz Seyithan'ın ölümünden sonra sağlık raporu konusunda daha titiz davranmaya başladık. Küçük yaştakileri spora almıyoruz, onun dışında bizimle spor yapmak isteyen olursa ondan sağlık raporu istiyoruz. Sağlık sorunu olanlardan da ayrıca rapor istiyoruz. Rapor getirmeyen 10'a yakın kişiyi geri çevirdik. Bunu da 6 ayda bir yeniliyoruz. Ben 14 yıldır antrenörlük yapıyorum, sporculuk kariyerim de var, sanırım böyle bir olay ilk kez benim başıma geliyor. Ben sporculara, çok hırslı olmamalarını tavsiye ediyorum. Hırs insana zarar verir. Azimli olsunlar ama hırslı olmasınlar. Her şey biranda olmaz. Çağlar katkı ilaçları kullanıyormuş, umarım ölümünün nedeni onlarla ilgili değildir. Bu kulüp milli takıma 10 sporcu verdi."

TH(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)