Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta 1996'da  ihalesi yapılan 1500 kişilik spor salonu inşaatı, temelinin geç atılması ve ödenek yetersizliği gibi nedenlerle 18 yıldır tamamlanamadı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Bahçelievler Mahallesi'ndeki 3 bin 204 metrekarelik alanda planlanan spor salonunun ihalesi 1996'da yapıldı. 20 milyon 400 bin lira tutarındaki spor salonunun temeli, çevre sakinlerinin arazideki futbol sahasının kaldırılmasına karşı çıkması, bitişikteki Zonguldak Devlet Hastanesi binasının tescilli olması, belediyenin inşaat ruhsatı vermemesi gibi nedenlerle 13 yıl sonra 29 Temmuz 2009'da atılabildi.
İhale şartnamesine göre 14 Eylül 2012'de teslim edilmesi gereken spor salonu, bu kez de ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamadı. Sporcu soyunma odaları, 2 naklen yayın odası, hakem soyunma odası, ilk yardım ve sağlık odası, altında 2 katlı otoparkı bulunan spor salonu inşaatı sürüyor.
Yüzde 95 oranında tamamlanmasına rağmen asansör raylarının montajı, döşeme kaplamaları, iç cephe boyası ve asma tavanı henüz yapılmayan spor salonunda bir süredir çalışma da yok.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Uğur Akdeniz, spor salonu ihalesi, kontrol ve denetimlerinin Spor Genel Müdürlüğü'nce yapıldığını, bu yüzden açıklama yapmak istemediğini söyledi. Spor salonunun eylül ayında tamamlanarak hizmete gireceği belirtildi.

DS,GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)