Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - KONYA’da düzenlenen FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Letonya ile karşılaşan Genç Milliler, 78-53’lük skorla adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.
Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde Letonya ile karşı karşıya gelen Genç Milli Takımımız, Letonya’yı 78-53 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de izledi.
Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç şunları söyledi: "Takımımız gerçekten güzel bir galibiyet aldılar. Şimdi ilk hedefleri yarı final. Konuştuk kendileriyle moralleri gayet yüksek. Ümit ediyoruzki finale çıkarlar ve şampiyon olurlar. Eğer finale kalırlarsa ki biz kalacaklarından ümitliyiz. O zaman pazar akşamı tekrar Konya'ya geleceğiz finalde onlarla birlikte olacağız. Bizim her zaman söylediğimiz birşey var. Bütün spor dallarındaki yatırımlar noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Ama diyoruz ki sadece binaları fiziki imkanları yapmak yetmez. Onların olması gerekiyor. Onlar olmazsa olmaz. Fiziki imkanınız olmazsa başarınız olmaz. Biz bu noktadaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz, ama içlerini doldurmak çok önemli. İşte bu kardeşlerimiz, Ümit Milliler, genç erkekler de olsun genç kadınlar da olsun hepsinde uluslararası müsabakalarda başarı elde etmek. İşte bu onlardan birisi bu çalışmalarımıza aralıksız devam edip, ümit ediyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağız. Ama iyi yoldayız gençler bugün bunu gösterdi." 

FOTOĞRAFLI