MANİSA’nın doğa zenginliğini içinde barındıran Spil Milli Parkı’nda, 2012 yılında başlayan altyapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanırken, spor ve sağlık amaçlı otellerin ihalelerinin de bu yıl içinde yapılacağı açıklandı.
Doğa ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Milli Parkı’nın, Türkiye’nin doğa turizmi açısından cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. 2012 yılında başlanan altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini dile getiren Bayrak, 10 bin 800 metre telefon ve internet hattı döşendiğini belirterek şu bilgileri verdi:
"2 bin 500 kişi kapasiteli arıtma tesisi yapıldı. 4 bin 650 metre kanalizasyon, 2 bin 500 metre yağmur suyu şebekesi, 16 bin metre yeraltı elektrik hattı döşendi. 2 trafo binası, 12 trafo kabini, 230 yol aydınlatma direği, 10 otopark, 70 bin metrekare doğal küp taşla yol kaplaması, 9 bin 100 metre araç ve yaya yolu, 2 su sondaj kuyusu, 14 bin metre içme suyu şebekesi, 2 su deposu yapıldı. Şu anda peyjaz ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 6 bin sedir, karaçam, ıhlamur ve çınar fidanları dikildi."
'YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLACAK'
Doğal güzellikleriyle bir çok bitkiyi ve canlıyı barındıran Spil Milli Parkı’nda araştırma yapacak uzmanlar için bir merkez oluşturduklarını da açıklayan Bayrak, mevcut 25 bungalov sayısını 42’ye yükselteceklerini söyledi. Bölgede yapılacak en büyük yatırımın spor ve sağlık oteli olacağınının altını çizen Bayrak, Spil Milli Parkı’nın bu yıl içinde yatırımcıların gözdesi olacağını söyledi.