Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Balıkesir mitinginde, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerden bu yana, belediye başkanları hakkında tam bin 752 soruşturma açıldığını belirtti. “Adeta yolsuzlukta birbirleriyle yarışmışlar” diyen Kamalak, temiz yönetimin adresinin Saadet Partisi olduğunu söyledi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak seçim çalışmalarını Balıkesir'de sürdürdü. Bursa'dan Balıkesir'e öğle saatlerinde gelen ve Değirmenboğazı mevkiinde konvoylarla karşılanan Kamalak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Filiz ve partililerle Milli Kuvvetler Caddesi’nden yürüyerek il binasına gitti. Partililer yol boyunca, 'Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak', 'Saadet gelecek, yolsuzluklar bitecek' diye slogan attı.
Parti binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişiye seslenen Kamalak, “Her seçim önemlidir. Ancak bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü bu seçimlerde sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye'nin yolunu, yönünü belirleyeceğiz. Türkiye'yi normalleştireceğiz. Sadece şehirlerimizin değil, bir bütün olarak Türkiye'nin geleceğine karar vereceğiz” dedi.
İçişleri Bakanlığı'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu rapora göre, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerden bu yana, belediye başkanları hakkında tam bin 752 soruşturma açıldığını belirten Kamalak, “Adeta yolsuzlukta birbirleriyle yarışmışlar. Belediye başkanlarının sayısından daha çok yolsuzluk dosyası var. Bunlardan; 678 tanesi AK Partili, 511 tanesi de CHP'li, 263 tanesi MHP'li, 121 tanesi BDP'li belediyedir. Eğer temiz toplum, temiz yönetim istiyorsanız, adres Saadet Partisi'dir. Belediyeleri kazandığımızda kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur (lanetlenmiş kimse)’ tabelası asacağız” diye konuştu.
Son yolsuzluk ve paralel devlet iddialarını da değerlendiren Kamalak, “Şimdi tutturmuşlar bir paralel yapıdan bahsediyorlar. Ey hükümet yetkilileri, ey bakanlar, ey Başbakan siz yeni mi geldiniz iktidara? Siz 12 yıldan beri iş başında değil misiniz? Sizin dediğiniz gibi haşhaşi tipi, virüs tipi, cinayet örgütü gibi bir çete var idiyse 12 yıldan bu yana neden bunların üstüne gitmediniz?” diye sordu.
'17 ARALIK'TAN SONRA VAHİY Mİ GELDİ?'
Seçim bürosunun açılışının ardından basın mesuplarına açıklamalarda bulunan Kamalak, “Gerçekten iddianızda samimiyseniz böyle bir terör örgütünü adliyeye sevk etmek, mahkemeleri harekete geçirmek gerekmez miydi? Şimdi, ’Biz işbaşına geldiğimizde böyle bir terör örgütü yoktu’ diyorlar. Bu ne demek? Demek ki sonradan oluştu. O zaman sorumlu sensin. Ancak bunların ikisi de samimi değil. 17 Aralık'ta bir pislik deşifre edildi. O pisliğin üzerini örtmek için hayal düşman uyduruyorsunuz. Hocaefendi 1970'lerde şöyle demiş, 1990'larda şöyle demiş... Yahu sen ayda mı yaşıyordun? Bütün bunları 17 Aralık operasyonundan sonra mı keşfettin, vahiy mi geldi sana? Irak'ta 1.5-2 milyon Müslüman şehit edilirken, sen Türkiye'de 6 havaalanı ile 7 deniz limanını küresel emperyalizmin emrine verdin. Sen safmışsın, yanıldın. Orada yüzbinlerce tertemiz Müslüman kızının iffeti kirletildi, namuslarına dokunuldu. Sen Conilerin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ediyordun. Sen safmışsın, yanıldın. Bu kadar saf, bu kadar ülkeden bihaber olan insanlara ülke teslim edilebilir mi? Olacak şey değil. Ülke yönetimi basiret ister” dedi.
Kamalak, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Günümüze baktığınızda AK Parti’yi kurduranlar yine dış mihraklardır. Sayın Başbakanımız milletvekili bile olmadan Beyaz Saraylarda ağırlandı. Batı ülkelerinde krallar gibi karşılandı ve sonra İttihat ve Terakki'nin üç paşası vardı. Burada da Erbakan'ın üç öğrencisi var. Erbakan'ın da 33'üncü siyaset yılıydı. Buradaki üç beyi de siz zaten bilirsiniz. Şimdi amaç büyük İsrail devletinin kurulmasını sağlamaktır. İsrail devleti kuruldu ama arazi tam anlamıyla elde edilemedi. Onların inancına göre, vatanı İsrail Nil'den Fırat'a kadar olanı kapsar. İyi de bu alanın önemli bir kısmı Türkiye değil mi? Bugünkü İsrail'in tamamı da Osmanlı'nın hakimiyeti altında değil miydi? Bugün devletin tüm kurumları AK Parti'nin kontrolü altında. Bakıyoruz birtakım önde gelen isimler AK Pati'nin destekçisi. Gidiş yazık ki İttihat ve Terakki'nin gidişinden farklı değil. Ülke sürekli geriliyor, bu gerilmenin sonunda kopma olur. Biz Türkiye'nin düşmanlığa değil dostluğa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.”
Kamalak, Balıkesir'den Bigadiç İlçesi’ne geçerek, AK Parti'den aday gösterilmeyince SP adayı olan Mustafa Göksel'e oy istedi.

HD(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)