KOCAELİ'de renkli kişiliğiyle tanınan ve daha önce partisinin il başkanlığı görevini de yapan Saadet Partisi'nin Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Aras, seçim çalışmalarında konuşma sırasında yanında getirdiği eşek semerinden musalla taşına kadar kullandığı metaryellerle ilgi topluyor. 
Saadet Partisi İl Başkanlığı görevi sırasında da düzenlediği basın toplantısında kullandığı mataryallerle büyük ilgi çeken, partisi tarafından önümüzdeki yerel seçimlerde Kartepe İlçesi'nden belediye başkan adayı gösterilen Mehmet Aras, bu yöntemiyle partililerin ve seçmenin ilgi odağı oluyor.
Konuşması sırasında gösterdiği örnekler ve vücut diliyle siyasi konuşmasını dikkat çekici bir hale getiren Mehmet Aras, insan hafızasında sade yapılan konuşmaların  ancak yüzde 7'sinin kaldığını, görsellerle yapılan anlatımların ise yüzde 58 oranında hafızalarda kaldığını ve bu yüzden görsel anlatıma önem verdiğini söyledi.
Kartepe İlçesi'nde gittiği kahvelerde sandalye üzerine çıkarak yanında bulundurduğu terazi, ahşap musalla taşı, oy sandığı, siyasi parti gömlekleri, rantiyecileri simgeleyen hortumlar ve fotoğraflarla vatandaşlara konuşan Aras, çevrediklere tarafından ilgiyle takip ediliyor.
Mehmet Aras son gittiği kahvehanede de aynı yöntemi uygularken şunları söyledi:
"Bilimsel araştırmalara göre sözel yapılan konuşmalar yüzde 7 halkın hafızasında kalıyorken, görsellerle yapılanlar ise yüzde 58 oranında tesir ettiği için böyle tercih ediyorum. Konuşmalarımda halkın yaşantısından anlayabileceği bir şekilde ve yaşadıkları sorunları anlatıyorum. Bu görsel anlatımım şov olarak algılanmasın. Seçim çalışmalarım sırasında sadece bir materyal kullanıyorum. Merkep semerim bile var. 'İnsan ölünce kalır eseri, merkep ölünce kalır semeri derler.' Ayrıca musalla taşı, terazi, Milli Görüş ve AK Parti gömleği var. Vatandaşlarımız bunları olumlu algılıyor. Kartepe'nin 70-80'ini gezdik. Örneğin kahvelerde insanlar oyun oynarken onlara kendinizi dinletmeniz biraz zor. Çıkıyorum bir sandalyeye, alıyorum musalla taşını anlatmaya başlıyorum ve vatandaşlar beni dinliyor." 
'HALKIN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KONUŞUYOR'
Başkan adayının halkın anlayacağı şekilde konuştuğunu söyleyen emekli Rıdvan Taksöz ise "Yaşananların hepsini renkli bir şekilde anlatıyor. Bana göre halkın anlayacağı bir şekilde konuşan başkan adayı. Diger siyasiler sözle anlatırken Mehmet Aras tatbiki anlatıyor. İnsanların hafızalarında da bunlar kaldığına inanıyorum."

EA-OU(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)