YALOVA'ya yenilenecek olan 1 Haziran’daki seçimlerde AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal’a destek olmak amacıyla gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı olarak gönlünün Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olduğunu söyledi. Soylu, “Partimiz bir istişare yapıyor ama benim gönlümün ne söylediğini herkes biliyor. Allah, inşallah Recep Tayyip Erdoğan Bey’i 10 Ağustos günü akşam saat 17.00’de cumhurbaşkanı seçtikten sonra belki de hayatımızın en mesut, en mutlu günlerinden birisini yaşayacağız” dedi.

"SONUÇ NE OLURSA ODLSUN GENÇLERE DESTEK"

İlk olarak gençlerle kafede bir araya gelen Soylu, Yalova’daki seçim sonucu ne olursa olsun destekte bulunacaklarını söyledi. Soylu, “Biz, Türkiye’nin bu iktidarını yönetiyoruz. Yalova’da bunu seçime bağlı olarak söylüyor değilim, bunu bir siyaset adamı olarak da söylüyor değilim. Sonuç ne olursa olsun. 1 Haziran’da biz kazanmak isteriz ve Yalova’ya hizmet etmek isteriz. Elbette ki her siyasi parti bunu ister, en çok da biz istiyoruz çünkü imkânlarımız bu konuda çok daha iyi bir ölçekle Yalova’ya ulaşır. İster kazanalım ister kazanmayalım, burada gençlerimizin bizden istediği projelere ve gençlere sonuç her ne olursa olsun desteğimiz tamdır" dedi.

Soylu, buradaki programının ardından, Başkan Adayı Yakup Koçal ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile birlikte Yalova esnafını gezdi. Buradaki programın ardından Soylu, partililerle Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

"MİLLET KENDİ TARİHİNİ YAZDI"

Milletin yapılan seçimler sonucu kendi tarihini yazdığını söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

"Millet kendi tarihini yazdı. Aynen nasıl biliyor musunuz? 14 Mayıs 1950’de rahmetli Menderes’le birlikte yazdığı tarih gibi. Aynen nasıl biliyor musunuz? 6 Kasım 1983’te rahmetli Özal’la yazdığı bir tarih gibi. 28 Şubat’tan sonra işte biz bunları korkuttuk. Bin yıl daha bundan sonra bu topraklarda bizim borumuz ötecektir diyenlere karşı, bu milletin ayağa kalkıp 3 Kasım 2002’de ‘Hayır sizin borunuz ötmeyecek, milletin borusu ötecek’ diyenlerin yazdıkları tarih gibi. Bu milletin kendi tarihleri var ve her yerde haykırdık, her yerde söyledik. Milletimiz bu büyük harekete büyük destek verdi. Aynen 12 Eylül 2010 tarihinde bir referandumda anayasa değişikliğinde bu milletin kendi tarihini oluşturduğu gibi ve biz inanıyorduk. 30 Mart tarihi bizim tarihimiz olacak. Cumhuriyet ve demokrasi tarihinin en önemli seçiminde bu millet bu ülkenin yarınlarda güçlü olabilmesi için bu ülkenin kendi etrafındaki coğrafyada bütün ülkelerle birlikte bütün dünyaya yeniden bütün dünyaya bu ülkenin bütün medeniyetlere haykırabilmesini sağlayabilmek için bu millet elbette kendi kararını verecekti. Onlar zannettiler ki; Millet fotoğrafı parça parça görüyor. 12 Eylül’ün nasıl olduğunu anlamadık, 28 Şubat’ın bu millet için ne ifade ettiğini anlamadığını zannettiler. Onlar zannettiler ki seçim öncesi kasetleri koyarız, milleti kandırırız. Biraz da İslam dini üzerinden, milliyetçilik üzerinden, bu milleti aldatmaya çalışırız. Ve bu millet bunu bir şekilde yer diye düşündüler. Ama 30 Mart’ta bu milletin tokadı o öyle ağır oldu ki hala sesleri çıkmıyor."

Halkın ilk kez kendi cumhurbaşkanını seçeceğini söyleyen Soylu, “30 Mart, yani 29 Mart gününden daha önemlidir. Selçuklu ve Osmanlı’dan itibaren ilk kez halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. İlk kez kendi oylarıyla birlikte seçecek. İşte millet aslında yeni Türkiye’nin yeni sayfasını yazmaya başlayacak. Bu yeni sayfada ne var biliyor musunuz? İlk on büyük devlet var ve onun içerisindeki Türkiye var. İlk adımımız olan 2023’teki 25 bin dolar kişi başı gelir seviyesi var. Bu yeni sayfada bir elinde Avrupa’ya bir elinde Orta Doğu’ya bir elinde Orta Asya’ya bir elini Afrika’ya vermiş ve bölgesinde güçlü, kudretli ve yükselen bir Türkiye var. Bu yeni sayfada 2,5 trilyon dolar gayri safi hasıla var. Kendi uçağını yapan bir Türkiye var, çatlasalar da patlasalar da kendi istihbarat uydusunu yapan bir Türkiye var. Kendi otomobilini yapan bir Türkiye var. Sorumluluğumuz 29 Mart’tan daha ağırdır. Sorumluluğumuz 28 Mart’tan daha ağırdır” diye konuştu.

Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istediğini de sözlerine ekledi. Soylu, “10 Ağustos tarihine doğru gidiyoruz. Bu bir normal cumhurbaşkanı seçimi değildir. Eğer bunu böyle algılıyorsak, bunu böyle düşünüyorsak yanılırız. Bugün elbette partimiz bir istişare yapıyor ama benim gönlümün ne söylediğini herkes biliyor. Allah inşallah Recep Tayyip Erdoğan beyi 10 Ağustos günü akşam saat 17.00’de cumhurbaşkanı seçtikten sonra belki de hayatımızın en mesut, en mutlu günlerinden birisini yaşayacağız” dedi.

“1 HAZİRAN'DA MÜJDEYİ BEKLİYORUZ"

Yenilenecek olan Yalova’daki seçimlerle ilgili de konuşan Soylu, “Bir tek gün, ipim cebimde geziyorum, kefenim yanımda geziyor diyerek cumhuriyetimizin, milletimizin inanç değerlerimizin başkanlarının tasallutu altında olmaması için kendi bedenini ortaya koyan, bu adam için Yalova’nın yapması gereken çok şey var. 1 Haziran’da buradan bir müjdeyi bekliyoruz. Yok öyle olmuş böyle olmuş. Hepsini tek bir kalemde silin atın isterseniz. Biz Yalova’da İl Genel Meclisi’nde birinci partiyiz, biz Yalova Belediye Meclisi’nde birinci partiyiz. Biz 1 Haziran’da Yalova Belediyesi’ni alacağız. Sahtekârlara pabuç bırakacak halimiz yok bizim” diye konuştu.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAF)