AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçiminin yenileneceği Ağrı'ya gitti. 30 Mart'ta kazandıkları seçimin yenileneceğini öne süren Soylu, "Biz bu seçimi kazandık ama helali hoş olsun. Tartıya, demokrasi meydanına bir kez daha çıkmaya razıyız" dedi.
Bugün saat 16.00 sıralarında uçakla beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ile birlikte Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ilk olarak partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne giderek seçim çalışmalarını inceledikten sonra aynı binadaki İl Başkanlığına gitti. Burada partililere seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Soylu kazandıkları bir seçime yeniden gireceklerini söyledi. Soylu, "Biz bu seçimi kazandık ama helali hoş olsun tartıya, demokrasi meydanına bir kez daha çıkmaya razıyız. Bir kez daha milletimizin önünde yaptığımız, yapacağımızı ve kim üzerimize gelirse gelsin yılmadan korkmadan bu ülkede demokrasi bayrağını birlik ve beraberlik bayrağını Ağrı’dan tüm Türkiye’ye haykırmaya razıyız. Bize vız gelir tırıs gider. Paralelcilermiş, korkutacaklarmış ne yapacaklarmış vız gelir tırıs gider. Başbakan’ın söylediği bir söz var. Biz o cümlenin arkasında hep beraber giden birer neferiz. 'İpimiz cebimizde, kefenimiz yanımızda' bir tek algı var, ilerleme konusunda gelişme ve demokrasi konusunda buradan adım atabilmektir" dedi.
30 mart yerel yerel seçimlerinde AK Partili Belediye Başkanı Hasan Arslan karşısında BDP adayı Sırrı Sakık'ın 10 oy farkla kazandığı açıklanan seçimlerde itiraz üzerine 196 sandığın sayılmasına karar verildi. Sayım devam ederken her iki partinin isteği üzerine İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilerek 1 Haziran'da tekrar yapılmasına karar verildi.
AU(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)