Sebile ÇETİN- Serhat TEZCAN/BURSA, () - BULGARİSTAN’dan Bursa’ya göç eden soydaşlar, uzun yıllardır görmedikleri akrabalarıyla bugün buluşup hasret giderdi. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.
Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından akrabalık bağı bulunan ve yıllardır birbirini göremeyen aileler için düzenlenen, 'Akrabalar Buluşuyor' organizasyonu kapsamında, Bulgaristan'dan otobüslerle Bursa'ya getirilen aileler, burada yaşayan yakınları ile yıllar sonra buluştu. Bulgaristan’da bulunan 52 köyde oturan 468 kişi otobüslerle geldiği Bursa’da, Ziraat Parkı’nda kendilerini bekleyen anneleri, babaları, kardeşleri, dayıları ve halaları'nın çocuklarıyla gözyaşları arasında kucaklaşıp hasret giderdi.
Dayısını 37 yıldır görmediğini söyleyen Yakup Kayabaşı, hasretlik gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını söylerken Kadir Yusuf da ablası ve yeğenini yıllar sonra görmenin mutluluğunu yaşadığını açıkladı. Bulgaristan’ın Çernoviç Köyü’nden gelen Emine Şabanova, 16 yıldır sadece telefon ile görüştüğü annesi, babası ve kız kardeşi ile buluştu.
Merkez Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Dündar, "Bulgaristan'daki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile bu ülkede yaşayan aileleri, Bursa'ya göç eden yakınları ile buluşturmayı kararlaştırdık. Bu kapsamda, Bulgaristan'da ki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile Gerrova ve Sungullar bölgeleri ile Eski Cuma, Şumlu ve Siliven şehirlerinde ve köylerinde yaşayan aileleri araştırdık. Bunlardan teklifi kabul eden 468 kişiyi otobüslerle Bursa'ya getirip yakınları ile buluşturduk. Bu kişiler, Bursa'daki yakınlarının yanında iki gün kalacaklar. Pazartesi günü tekrar aynı şekilde Bulgaristan'a dönecekler" dedi. 

SÇ,ST(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)