İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da İlkadım İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından personele işaret dili eğitimi verildi. Merkez Müdürü Murat Tokgöz, "İşaret dilini öğrendiğimizde işitme engelli vatandaşlarımıza da gerekli hizmeti verebileceğiz" dedi.
Samsun İlkadım İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi'nde kuruma gelen işitme engelli vatandaşlarla iletişim sorununu ortadan kaldırmak için 70 personele işaret dili eğitimi verildi. Sosyal Güvenlik Merkezi yemekhanesinde gerçekleşen eğitimde Engelliler Derneği'nden eğitmenler Gülşans Rendecioğlu ve Mustafa Ersoy, işaret dilini anlattı. Proje hakkında bilgi veren İlkadım İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Murat Tokgöz, "Biz vatandaşa hizmet veriyoruz. Ama işitme engelli vatandaşa gerektiği gibi hizmet veremiyoruz. Personlemiz arzu ettiğinde eğitim süremizi uzatabiliriz. Bizim üzerimize düşen vazifelerimiz var. Benim anlattığımı, işaret dilini dünyanın her ülkesindeki işitme engelliler anlayabilecek. İşaret dilini öğrendiğimizde işitme engelli yabancı vatandaşlarımız da bizimle iletişim kurabilecek" dedi.
Eğitim sırasında eğitmen Gülşans Rendecioğlu'nun yaptığı hareketleri tekrar eden kurum personeli, aldıkları eğitimden memnun olduklarını ve artık işitme engelli vatandaşlarla sağlıklı bir iletişim kurabileceklerini dile getirdi.

İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)