YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde 280 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nnin çatısına yıldırım düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, elektriği kesilen okulda öğrenciler konferans salonuna alındı.
Sorgun'da üç gündür aralıklarla devam eden yağmur öğlen saatlerinde şiddetini arttırdı. Saat 12.50 sıralarında Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin çatısındaki paratonere yıldırım düştü. Olay anında okulun koridorlarında bulunan lambalar patlarken, tavandan da peton parçaları düştü. Panik ve korku içerisindeki öğrenciler ise konferans salonuna alındı.  
Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, "Yıldırım, okulun paratonerine düştü. Çok şükür ne öğrencilerimizde ne de okulumuzda korkulacak bir şey yok. Olay öğlen arasında gerçekleşti. Tabi gürültü nedeniyle öğrencilerimizde kısa bir panik ve korku yaşandı" dedi.
Öğrencilerden Nurhan Hatipoğlu ise öğlen arasında koridorda olduklarını belirterek "Bu sırada yıldırım düştü dediler. Çok korktuk. Daha sonra öğretmenlerimiz bizleri konferans salonuna aldı" dedi. Öğrenci Hüsnü Doğan ise olay anında okulun üst katında olduğunu belirterek, "İlk olarak büyük bir gürültü duyduk. Daha sonra elektrikler kesildi, lambalar patladı. Daha sonra koridorun beton kütlesi düştü, ardından öğretmenlerimiz bizleri aşağıda bulunan konferans salonuna indirdiler" dedi.


HY(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)