DÜNYANIN dört bir yanından gelen rüzgar sörfçülerinin katılacağı Alaçatı PWA Dünya Kupası, yarın başlayacak. Şampiyonada 30 farklı ülkeden 88 sporcu yarışacak.
The Professional Windsurfers Association (PWA) World Cup'ın Türkiye ayağı; Pegasus Airlines Alaçatı PWA Dünya Kupası adıyla yarın İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı'da başlayacak. Erkeklerde 8, kadınlarda 5 etaptan oluşan PWA Dünya Kupası'nın erkeklerde 4, kadınlarda ise 2'nci etabının yapılacağı Alaçatı, hem hız hem de yıl sonu olması itibariyle en kritik yarışlardan biri olma özelliğini taşıyor. 30 farklı ülkeden 64'ü erkek, 24'ü kadın toplam 88 sporcunun kıyasıya mücadele edeceği Alaçatı karşılaşmalarını izlemek ve takip etmek amacıyla dünyanın dört bir yanından sörf yüzlerce tutkunlarının kente gelmesi bekleniyor.
6 GÜN SÜRECEK
Geçen yıl gerçekleşen Pegasus Airlines Alaçatı PWA Dünya Kupası 2013'e 29 ülkeden katılım olduğunu bilgisini veren CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl gerçekleşecek şampiyonaya bir ülkenin daha eklenmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Altı gün sürecek turnuva boyunca sporcular ve yakınlarının yanı sıra sörf tutkunlarının da kenti ziyaret edeceğini vurgulayan Dalgıç, sporcuların temsil ettiği ülkeler başta olmak üzere dünya basınındaki canlı yayın ve haberlerle Alaçatı ve Çeşme'nin tanıtımının yapılacağını söyledi. Dalgıç, "Rüzgar Alaçatı'dan yana esecek; şampiyonanın kazananı, Çeşme olacak" dedi.
BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI
Alaçatı PWA Dünya Kupası'nın gerçekleştiği süre boyunca sörf sporu ve bölgenin tanıtımına yaptığı katkıya değinen Başkan Muhittin Dalgıç, "Organizasyon, önceki şampiyonalarda olduğu gibi Çeşme'nin dünya çapında bilinirliği artıracak; bölgenin ekonomisi ve turizmine olumlu katkı sağlayacak. Sezonun bitmesine yakın zamanda gerçekleşen bu kalitede etkinlikler, kentteki hareketliliği ve turizm potansiyelini artırıyor. Bölgenin tanıtımı, ekonomisi ve turizmine katkı sağlayacak faaliyetlerin bir parçası olmaya her zaman açığız. Bölgenin potansiyelini artıracak etkinliklere destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
SÖRF MERKEZİ ALAÇATI
Alaçatı'nın dünyanın önde gelen sörf merkezlerinden olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus, Türkiye Yelken Federasyonu ve PWA'ya Alaçatı'nın eşsiz sahilini böyle güzel bir organizasyonla tanıtma imkanları sundukları için teşekkür etti. PWA Windsurf Dünya Kupası dolayısıyla dünyanın dört bir yanından rüzgar sörfçülerinin yarışa katılmak ya da izleyebilmek için Alaçatı'ya geldiğini kaydeden Dalgıç, "Dünyaca ünlü windsurfçülerin Alaçatı'nın eşsiz rüzgarında kıyasıya yarışacağı şampiyona için herkesi 26-31 Ağustos tarihinde Alaçatı'ya bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI