Mehmet YENEN/ SİMAV,(Kütahya),() - KÜTAHYA'nın Simav ilçesi, Demirciköy beldesinde 'Su Uçtu Şelalesi' son yağmurların ardından eskisi gibi gürül gürül akmaya başladı.
Eşsiz manzarasıyla görenleri büyüleyen şelalenin doğduğu bin 250 rakımlı Simav Dağı'na bu yıl yeterince kar yağmadı. Kurak geçen kış mevsiminin ardından 52 metre yükseklikten süzülerek akan ve 5 kilometre uzaklıktaki Simav Çayı'na ulaşan Su Uçtu Şelalesi Mart ayında kurudu. Nisan ve mayıs aylarında yağan yağmur, şelaleyi tekrar canlandırdı. Şelalenin eskisi gibi gürül gürül akmasına en çok CHP'li Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer ve belde halkını sevindi. Başkan Sümer, "Kurak geçen kış mevsiminin ardından kurayan şelalemizin yeniden akmaya başlaması belde halkı olarak bizi sevindirdi. Şelalenin akmasıyla birlikte Eynal Kaplıcaları'na gelen yerli ve yabancı turistler eskiden olduğu gibi beldemize gelerek şelanenin fotoğrafını ve videosunu çekmeye başladı. Bu durum beldemizin turistlerden yararlanması anlamına geldiği için bizi çoksevindirdi" dedi.
Simav dışında fazla bilinmeyen şelalenin, keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet olduğunu dile getiren Başkan Turan Sümer, "Su Uçtu Şelalesi'nin görünümü Niagara Şelalesi'ni andırıyor. Sunduğu görsel şölen ile izleyenleri büyülüyor. Ancak yakınına ulaşmak hiç de kolay değil. Şelale'ye ulaşımı sağlayan yolu yaparak daha fazla turisten yararlanmayı planlıyoruz" diye konuştu.

MY (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)