Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da kalan son Ermeni asıllı vatandaşlardan olan ve dini nikahla yaşadığı eşi Sarkis Sıtkı Eken ile geçen ay kilisede resmi nikah kıyan 87 yaşındaki Beyzar Alata, bugün vefat etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın kıydığı resmi nikahta, "Son nefesimi vermeden nikah kıymak istiyorum" dileği yerine gelen Beyzar Alata, eşi ile Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde kalıyordu.
Diyarbakır'da kalan son Ermeni vatandaşlardan Beyzar Alata, eşi Sarkis Sıtkı Eken ile birlikte kaldığı Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nde vefat etti. Diyarbakır'da bilinen son Ermeni kadın olan Beyzar Alata'nın yaşamını yitirmesi kentte üzüntü yarattı.
Beyzar Alata'nın, "Son nefesimi vermeden nikah kıymak istiyorum" dileği, geçen 27 Nisan'da yerine getirildi. Kilisede yapılan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Beyzar Alata ile dini nikahlı eşi 84 yaşındaki Sarkis Sıtkı Eken'in resmi nikahları   Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tarafından kıyıldı.
Beyzar Alata, nikah töreninde Sarkis ile evlendikten 60 yıl sonra resmi nikanlarının kıyıldığını belirterek, "Tüm Ermeni arkadaşlarım yıllar önce bu kenti terk etti. Diyarbakır'ı hiç terk etmedim ve etmeyeceğim. Herkes bizi seviyor. Ben de onları seviyorum. Allah herkese böyle mutlu bir gün versin" demişti.
Beyzar Alata'nın cenaze programının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI