İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için Atatürk Havalimanı’nda yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi. Bazı seçmenler son dakikada yetişerek oyunu kullanırken, bazıları ise oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Atatürk Havalimanı’nda yurt dışında yaşan gurbetçiler cumhurbaşkanlığı seçim heyecanı yaşandı. Havalimanında 26 Temmuz tarihinde kurulan sandıklarda 15 gün boyunca oy kullanan gurbetçi vatandaşların oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından toplam 12 sandıktaki oylar çuvallara konularak mühürlendi. Oylar daha sonra sayılmak üzere havalimanında kurulan özel bir alana götürüldü.

SON DAKİKADA OY KULLANDI

Oy kullanma süresinin bitmesine dakikalar kala oyunu kullanan İsviçre’de yaşayan İrfan Altıparmak, “Biletim geç geldi yurtdışı çıkış fonunu alayım derken koşturmaca oldu. inşallah Türkiye için hayırlı uğurlu olur. Gönlümüzdeki insan cumhurbaşkanı olsun. Allah vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu etsin, onu istiyoruz” dedi.

KONTUARA TAKILDI OYUNU KULLANAMADI

Bazı gurbetçi vatandaşlar oy kullanma heyecanını yaşarken, bazı vatandaşlar ise oylarını kullanamadı. Oyunu kullanamayan Gizem Aşkın, “Hiçbir şekilde planlama denen bir şey yok. Oy kullanamadım. Uçağım 18.20’de olduğu için oy kullanmak üzere saat 16.00’da havalimanına geldim. Bir saat kontuarda bekledim ve koşa koşa buraya geldim ama yetişemedim. Oy kullanabilmek için özellikle bu tarihte Türkiye’ye gelmeyi seçtim ama oyumu kullanamadım” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)