İstanbul Çekmeköy'de bir askeri helikopterin düştüğü öğrenildi. Olay yerine ekipler sevk edildi.

Askeri helikopterin Aydınlar Mahallesi Parkverde isimli bir siteye düştüğü öğrenildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken bir yaralı askerin hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Düşen helikopterin abd yapımı UH tipi olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir." açıklamasını yaptı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem "Belediye ekiplerimiz ve çok sayıda ambulans olay yerinde" açıklamasını yaptı. İsmail Erdem, "Sitenin bahçesinde, apartmanların arasına düştü" dedi. 

Canlı yayına bağlanan İsmail Erdem, "Bir askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Yaralı askerlerimiz hastanede tedavi altında." açıklamasını yaptı.

Olayın görgü tanıklarından site sakini Seçil Baydaş, "Büyük bir ses duyduk. Çoçuk parkına düşmüş. Bizim edindiğimiz bilgilere göre site sakinleri veya çocuklara hiçbir şey olmamış. Korkulu ve üzüntülüyüz. Anlamaya çalışıyoruz" dedi. 

"İrtifa kaybedip alçalırken düştü"

Kanal D İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç'in olay yerinde aldığı bilgiye göre, emniyette yer alan ilk kayıtlara göre, askeri helikopterin irtifa kaybettiği, kademeli olarak alçaldığı, kendisine uygun bir alan aradığı, askeri lojmanların olduğu kısımda inmeye hazırken dengesini kaybederek yere doğru çakıldığı bilgisi geldi.  Yaralıların çevredeki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldığı bilgisi alındı. Erdinç, "Sitede yaşayanlardan yaralı olup olmadığı hakkında henüz net bir bilgi alınamadı" açıklamasını yaptı. Düşen helikopterin nakliye tipi bir helikopter olduğu öğrenildi.

Aydınlar Muhtarı ise "Helikopter boş alana düştü" açıklamasını yaptı.

Aynı ilçede geçtiğimiz Kasım ayında da bir askeri helikopter düşmüş, 4 asker şehit olmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi. 

Alınan ilk bilgilere göre;
Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.

— Ali Yerlikaya (@yerlikayaali34) 11 Şubat 2019

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde açıklamalarda bulunuyor.

Yerlikaya şöyle konuştu:

"Saat 18.51 itibariyle 4. Kara havacılık alayına ait askeri helikopter henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz'de site içerisine maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen iki dakika içerisinde 112, itfaiye, AFAD olay yerine gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak hastaneye ulaştırılmıştır. Az önce İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağolsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılık tahkikat başlamıştır."

Askeri helikopterin düştüğü bölgenin haritası.

Son 21 yılda düşen 6. helikopter

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6’ncı helikopter oldu. İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan  UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuştu. 

6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.