İddiaya göre Rus liderin, kısa süre önce bir multi milyonere dönüşen Svetlana Krivonogikh ile evlilik dışı bir ilişkiden bir çocuğu oldu ancak Elizaveta Krivonogikh olarak da bilinen Luiza Rozova'yı ortaya çıkaran kuruma karşı Kremlin düğmeye bastı.

2

Şu anda 46 yaşında olduğu bilinen ve geçmişte temizlikçi olarak çalışan Svetlana Krivonogikh'in Putin ile ilişki yaşadığı ve bu ilişkiden Luiza'nın dünyaya geldiği ileri sürülüyor. Svetlana'nın şu anda erotik şovlar da içeren bir gece kulübüne sahip bir milyoner olduğu biliniyor.

Svetlana Krivonogikh'in Kremlin bağlantılı bir bankada hissesi olduğu ve iş imparatorluğunun yaklaşık 76 milyon sterlin değerinde bir mülk portföyüne sahip olduğu söyleniyor.

4

Ne anne ne de kızı iddialar hakkında doğrudan yorum yapmadı, ancak Luiza Rus GQ'ya “muhtemelen” Putin'in genç haline “benzer” göründüğünü söyledi. Yüz tanıma yazılımının, 68 yaşındaki Putin ile genç kadın arasında yüzde 70,44 oranında benzerlik gösterdiği iddia ediliyor.

OLAYI ORTAYA ÇIKARTAN MEDYA KURUMU YASAKLANDI 

Putin'in yasak ilişkisinden olduğu iddia edilen kızının varlığını ifşa eden Rus haber kuruluşu, 'ulusal güvenlik' gerekçesiyle yasaklandı. Editör Roman Badanin tarafından yönetilen araştırma sitesi Proekt (Proje) 'istenmeyen organizasyon' olarak nitelendi ve yasaklandı.

6

Badanin ve birkaç meslektaşı, Putin'in 'gizli aşk çocuğu' olan 18 yaşındaki Elizaveta Krivonogikh olarak da bilinen Luiza Rozova'yı, Rus liderin temizlikçilikten milyonerliğe ulaşan Svetlana Krivonogikh ile yaşadığı iddia edilen ilişkiden sonra ifşa etti.

'YABANCI AJAN' SUÇLAMASI 

Gazeteciler artık 'yabancı ajanlar' olarak damgalan ancak editör, Putin'in saklamaya çalıştığı gerçekleri ortaya çıkarmak için çalışmaya devam etme sözü verdi. Yetkililer, kanalın Amerika merkezli olduğunu ve 'Rusya Federasyonu'nun anayasal sisteminin ve güvenliğinin temelleri için bir tehdit oluşturduğunu' iddia etti.

8

Ancak Badanin, Proekt'in 'hiçbir yere gitmeyeceğinde' ısrar etti ve meydan okurcasına gelecek hafta en kısa sürede yeni bir 'yüksek sesle' ifşa sözü verdi. Badanin, yetkililerin attığı bu adımın gazeteciliğinin başarılı olduğunun kanıtı olduğunu iddia etti.

Kasım ayında Badanin, Proekt'in Putin'in eski evlilik dışı sevgilisi olduğunu iddia ettiği 46 yaşındaki, eski temizlikçi yeni multimilyoner Svetlana Krivonogikh hakkında bir haber yapmıştı. Bu haber, şimdi 18 yaşında olan ve Putin'e çarpıcı bir benzerlik taşıyan Luiza Rozova olarak da bilinen kızı Elizaveta Krivonogikh'in varlığını ortaya çıkardı.

10İSTENMEYEN KURUM İLAN EDİLDİ

'İSTENMEYEN KURUM' İLAN EDİLDİ 

Rusya Adalet Bakanlığı 41 yabancı sivil toplum kuruluşunu “istenmeyen kurum” olarak nitelendirirken, bu kurumlar arasındaki ilk medya kuruluşu Proekt oldu. "İstenmeyen kuruluşların" üyeleri, yasağı göz ardı ettikleri için altı yıla kadar para cezasına veya hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Proekt'in editör yardımcısı Mikhail Rubin de Zholobova'nın evine gittiği sırada tutuklandı. The Times'a göre 51 yaşındaki Badinin, tutuklama işlemi sırasında "Rusya özgür olacak!" diye bağırdı ve daha sonra polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

12PESKOV: MEŞRU GEREKÇELERİMİZ VAR

PESKOV: MEŞRU GEREKÇELERİMİZ VAR 

Polis, baskınların karalama iddialarıyla bağlantılı olduğunu açıkladı ancak başka ayrıntı vermedi. Kremlin, polis baskınlarının Proekt'in araştırmacı gazeteciliğine karşı bir 'intikam hamlesi' olduğu iddialarını reddetti.

Olayın büyümesi üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, 'intikam' iddialarının doğru olmadığını vurgulayarak "Bu tür eylemler için meşru gerekçeler var" dedi.

14HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ YANITLADI 

Luiza, Proekt.Media için Clubhouse'daki sorularını yanıtladı. Şu anda BBC Rusya Servisi için çalışan Zakharov, ilk başta Luiza'ya "Araştırmamla size kötü bir travmaya neden oldum mu?" diye sordu. Luiza: "Hayır, hiç de değil. Hayatım o kadar durgundu ki, insanların hesabımı duydukları için ilgi odağı olma şansı için çok minnettarım. Gerçekten çok iyi hissediyorum, benim için endişelenme." yanıtını verdi.

Röportaj sırasında Luiza'ya Vladimir Putin'in, "Eğer öldürmek isteseydim, Rus gizli servisleri muhalif Navalny'nin çoktan icabına bakmıştı" ifadeleri hakkındaki düşüncesi soruldu. Luiza, elitlerin dünya nüfusunu azaltma planı olduğunu iddia eden koronavirüs üzerine bir komplo teorisine atıfta bulunarak "Tüm bu koronavirüs hilelerini düzenleyen süper zengin insanlardan oluşan bir topluluk var. Eğer bunu yapabiliyorlarsa, bir hükümet da makul bir amaç için neden yapamasın? Daha sonra Zakharov, kendisine doğrudan "Siz Vladimir Putin'in kızı mısınız?" sorusunu yöneltti. Kendisi sessiz kaldı ama yanındaki arkadaşları, "En önemli soruyu cevaplamama konusunda anlaştık" dediler.

16PUTİNİ TERLETEN İDDİALAR

PUTİN'İ TERLETEN İDDİALAR 

Rus muhalif Aleksey Navalny, Vladimir Putin'i gizli metreslerini finanse etmek için devlet parasını kullanmakla suçlamış ve Putin'in özel yaşamıyla ilgili çarpıcı noktalara da değindi. Geçtiğimiz aylarda tutuklanan Navalny, 'dünyanın en zengin adamı' olarak nitelendirdiği Rus liderin, 18 yaşındaki aşk çocuğu da dahil olmak üzere, 'hayatındaki kadınların' ve ailelerinin masraflarını karşılamak için bir 'rüşvet fonu' kullandığını iddia etmişti.

Bu kadınlar arasında altın madalyalı Olimpik jimnastikçi Alina Kabaeva ve Elizaveta'nın annesi ve eski metresi Svetlana Krivonogikh yer alıyor. Avukat ve yolsuzlukla mücadele aktivisti Navalny, "Putin, kendisini bir hükümdar olarak gören bir kişiye yakışır olarak, zengin ve olaylarla dolu bir özel hayata sahip." dedi.

18

Proekt'te yer alan bir habere göre, Putin o sıralar evliydi, şu anda 45 yaşında olan annesi Svetlana Krivonogikh ise temizlikçiydi. Luiza'nın çektiği diğer fotoğraflar, koronavirüs salgınının ortasında lüks bir hayatın tadını çıkarırken, genç kızı çoğu zaman şampanya ya da kokteyl içerken gösteriyor.

DJ'LİK YAPARAK KUTLADI 

Vladimir Putin'in gizli kızı olduğu söylentileriyle bir anda tüm dünyanın gündemine oturan öğrenci, 18'inci yaş gününü, Rusya'nın başkenti Moskova'daki popüler ve ünlü bir gece kulübünde DJ'lik yaparak kutladı.

20

Yerel basında çıkan haberlere göre, doğum günü partisi için normalde Rovesnik'te aşırılıkçılığa karşı görevlendirilen özel bir birimden sivil kıyafetli "çok sayıda" İçişleri Bakanlığı polisi görev yapıyordu.

Bazı gazeteciler, kendisini "havalı ve uygun fiyatlı bir bar ve sanat alanı" olarak tanımlayan mekandan atıldı. Gecede Luiza'nın adı önceden duyurulmadı, ancak “St. Petersburg'dan süper gizli bir konuk” olarak lanse edildi.

22OLAĞANÜSTÜ BİR BENZERLİK

"OLAĞANÜSTÜ BİR BENZERLİK" 

Doğum günü kızı DJ'lik yapmak üzere sahnede olmadığı zamanlarda beysbol şapkası taktı ve şarap yudumladı. Luiza, daha önce Bradford Üniversitesi görsel bilgisayar uzmanı Hassan Ugail'in "Rusya Devlet Başkanı'na olağanüstü bir benzerlik" gösterdiğine dair bulgularını doğrulamayı reddetmişti.

Ancak Luiza, Rus GQ dergisine yaptığı açıklamada, Putin'in gençliğine "muhtemelen benzediğini" itiraf ederken, "Vladimir Vladimirovich'e (Putin) benzeyen pek çok insan var" dedi. Luiza'nın 18'inci yaş kutlamaları geçen hafta St Petersburg'da arkadaşlarıyla parti yaparak başladı. Pastasının üzerinde İngilizce olarak şu sözcükler yazılmıştı: "Güzel kadın 18 yaşına bastı."

24

Luiza'nın yakın bir arkadaşı olan Anzhelika Savich, "Sen tanıdığım en sıcak, samimi, şefkatli ve dürüst insansın. Ve tabii ki en tarz ve güzel kızsın. Sıcaklığını yaymaya devam et. Seni çok seviyorum." mesajını yolladı.

İDDİALARI REDDETTİ 

Rusya’da muhalefet, Devlet Başkanı Putin'i yolsuzluk yapmakla suçlarken, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov devlet haber ajansı RIA Novosti'ye konuştu ve iddiaları 'gerçek dışı' olarak nitelendirdi.

26

Navalny, Moskova'ya dönmeden ve döndüğünde derhal tutuklanmadan önce hazırladığı videoda, "Mütevazı başkanımızın ihtiyaçları Karadeniz kıyısındaki sarayıyla sınırlı değil" ifadelerini kullandı.

Navalny, sözlerine şöyle devam etti: "Ya akrabaları? Sıradan insanlar gibi onların da maaşla yaşamalarını mı bekliyorsunuz? Herkesin yaşayacak bir yere ihtiyacı var. Herkesin bir uçağa, herkesin bir yata ihtiyacı var."

28

"Bütün bunların ödenmesi gerekiyor. Bu, bir finansal plana ve bu planı parayla dolduracak kişilere ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor. Bu rüşvet fonu. Putin tarafından aile üyelerinin masraflarını karşılamak için kullanılıyor."

"45 yaşındaki eski temizlikçi Krivonogikh, sadece genç ve güzel bir kızdı, ancak şimdi inanılmaz derecede zengin bir kadına ve Rossiya Bank'ın hissedarına dönüştü." "Bir zamanlar temizlikçi olarak çalışan Krivonogikh'e böyle bir piyangonun nasıl vurduğunu kimse anlayamaz. Cevap burada. Krivonogikh, 1990'ların sonunda Putin'le tanıştı ve 2003'te kızı Elizaveta'yı doğurdu."

30

Navalny, Putin'in oligark arkadaşları aracılığıyla bir dizi lüks daire aldığını söyledi ve ekledi: "Krivonogikh, Putin'in çocuğunu doğurduktan sonra, Rossiya Bank'ta yüzde 3 hisse de dahil olmak üzere bir sürü mal mülk onun üstüne yapıldı."

milliyet.com.tr