Yıllardır konuşulan Kanal İstanbul için tarihi bir an yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Çılgın Projem" dediği Kanal İstanbul için ilk kazma vuruluyor. Proje kapsamında Sazlıdere Köprüsü'nün temeli atılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan itibaren "rüyası" olduğunu belirttiği ve Başbakan iken 27 Nisan 2011'de "Çılgın Proje" olarak kamuoyuna duyurduğu, İstanbul'u içinden 2 deniz geçen bir şehre dönüştürecek Kanal İstanbul, ilk köprünün temelinin atılmasıyla fiilen hayata geçirilmeye başlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Tüm hemşehrilerime en kalbi duygularla sevgilerimi saygılarımız sunuyorum. Türkiye'nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz. Bugün ülkemizin gelişmesi için atılan adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Rahmetli Menderes, Rahmetli Özal, Rahmetli Erbakan, Demirel gibi sembol isimlerin ruhlarını bir kez daha şad ediyoruz. Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsünün temelini atıyoruz.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YENİ BİR ÇAĞIN KAPISINI AÇIYORUZ

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Boğaz'ın çevresindeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak. Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak. Ülkemiz küresel ticaretten daha çok pay alacak. Kanal İstanbul, dünyayı Türkiye'ye bağlayacak. Yeni bir çağın kapısını açıyoruz" dedi.

Ayrıntılar geliyor...