Kerim BURUCU/ ERZURUM, () - ERZURUM’da Soma’da hayatını kaybeden madenciler için CHP İl Teşkilatı tarafından meşaleli yürüyüş yapıldı.
CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çapar ile birlikte yaklaşık 250 partili Havuzbaşı’nda toplandı. Burada bir tabutun üzerine bayrak örten grup, daha sonra meşalelerle Cumhuriyet Caddesinde yürümeye başladı. ‘Ocak değil, idam yeri, can yakıyor ateş feri, ne ucuzmuş alın teri’ yazılı pankart ile Türk ve Azerbaycan bayrağı taşıyan grup Yakutiye Kent Meydanında yürüyüşü sonlandırdı. Partililer burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan Kuran’ı dinledikten sonra oturma eylemi yaptılar.
CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Soma’da hayatını kaybedenlerin acısını tüm Türkiye’nin paylaştığını söyleyerek büyük üzüntü içinde olduklarını bildirdi. İhmalin çok yüksek olduğunu bu nedenle daha fazla acı çekildiğini anlatan Kızıloğlu, "Ekmek derdinde olan emekçiler ihmal ve boş verilmişliğin kurbanıdır. Birileri yeryüzünde sıcak evlerinde oturup yandaşlığın keyfini çıkarırken emekçiler yer altında asgari ücretle ömür tüketmektedirler. Meclisi ve hükümeti 15 gün önceden uyardık. Bu yüzden öfkeliyiz. Giden canlardan sonra ne söylense boş. Acı düştüğü yeri dağlıyor” dedi.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çapar ise şunları söyledi: "Delik çorapları, yırtık ayakkabıları yaşamadıkları hayatlarıyla kader yine garibanlar için tecelli etti. Taşeronlar biraz daha fazla para kazanmak için güvenlik önlemlerini aksattı ve yüzlerce canımızın ocağını yaktı. Ey taşeronlar bizler satılık mal değiliz. Parasını veririm istediğim gibi kullanırım derseniz Türk gençliğinin kızgın nefesini ensenizde hissedeceksiniz. Bu güzel insanları böylesi bir fedakarlığa mecbur bırakanları Allah'a havale ediyoruz."

KB (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)