Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-  SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitirenler arasında bulunan Hakkarili 32 yaşındaki Emrullah Armut'tan geriye ise sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında paylaştığı fotoğrafları kaldı.
Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerden birinin Hakkarili Emrullah Armut. Dün gece cezanesine ulaşılan, evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki Armut'un 8 yıldan bu yana madende çalıştığı ve evinin de Soma'da olduğu belirtildi. Hakkari'deki yakınları tarafından cenazesi alınan Armut, bugün 09.00 uçakla Ankara'dan Van'a getirilecek. Bugün Hakkari'ye getrilmesi beklenen Emrullah Armut'un cenazesi Merzan Mahallesinde toprağa verilecek.
Soma'daki facia nedeniyle Hakkari Belediyesi de siyah bez astı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Soma'da yaşanan maden faciasından dolayı yasta olduklarını ve bu nedenle Hakkari Belediye binasına siyah bez astıklarını söyledi. Hatipoğlu, şöyle dedi:
"Soma'daki facia gerçekten içler acısı. Bu da Türkiye'de emeğin yok sayıldığı, ucuz iş gücü adına çalıştırılan işçilerin yaşamını yitirdiği ve insanlığa verilen değerin ne kadar acımasızca olduğu açık göstergesi. Bizler halk olarak bunları kabullenmiyoruz. Yapılan yanlışlıkların insan canına mal olması gerçekten içler acısıdır. Biziler de bu anlamda yas tutuyoruz. aldığımız kararla da hizmet binamıza siyah bez astık. Ucuz iş gücü kesinlikle insan yaşamına mal olmuştur. Bu açık ve net ortadadır. Devletin bu anlamda adım atması gerekiyor. Hakkari halkı olarak yaşanan acıyı yürekten paylaşıyoruz. Bizim de bir acımız var. Emrullah Armut adında bir insanımız burada yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası olan Armut'a ve Soma'daki insanlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşalah bir daha böyle acılar olmaz."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)