MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasından kurtulanlar ile ölen işçilerin yakınları, Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun eşi Melike Doğru'nun adının olduğu sosyal tesislere ait düğün salonunun camlarını kırdı. Grubu sakinleştirmek isteyen düğün salonu görevlileri, sosyal tesislerdeki tabeledan Melike Doğru adını çıkartıp binanın duvarına da 'Bu bina maden işçilerinin alın teriyle yapılmıştır. Maden işçilerine aittir' yazısını astı.
Facianın meydana geldiği ilçede öfkeli bir grup, Gaziosmanpaşa Caddesi'nde Soma Kömür İşletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Melike Doğru Sosyal Tesisleri'ndeki düğün salonunun camlarını kırdı. Ak Parti'den Belediye Meclis Üyesi de olan Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun eşi Melike Doğru'nun isminin tabeladan çıkartılmasını istenmesi üzerine, topluluğu sakinleştirmek için tesis görevlileri harekete geçti. Tabeladan Melike Doğru'nun adı çıkartıldı, yerine Soma Kömür İşletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri tabelası asıldı. Ayrıca düğün salonu sorumlusu Arif Sabit, bina duvarına, 'Bu bina maden işçilerinin alın teriyle yapılmıştır. Maden işçilerine aittir' yazısını astı.
İşine gitmek üzere düğün salonunun önünden geçen evli ve 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Rahşan Aydın, düğün salonu görevlisi Arif Sabit'e tepki göstererek, "Dürüst ol dürüst. Sen Erzurumlusun. Erzurumlular böyle değildir. O yazı yoktu orada. Dışarıdakini kandırıyorsun Soma'dakini kandırma bari. İşçinin falan değil orası. İşçinin olsaydı işçi orada ölmezdi" dedi.
Düğün salonunun duvarındaki yazıyı kendisinin kaldırdığını belirten Arif Sabit, "Burası işçilerin dernekte sandığa kesilen paralarıyla yapılmıştır. Bu nedenle işçilerin malıdır diye bir yazı yazdırıp duvara astık. Camları 'bu salon kömür ocağının malı' diye kırdılar. Oysa maden işçilerinin parasıyla yapılmış bir yerdir. Melike hanım derneğin kuruluşundan bu safhaya kadar liderlik etmiş, bu binanın yapılmasına ön ayak olmuştur. Kendisine jest olsun diye ismi verilmişti" diye konuştu.

BG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)