Serkan ÖZDEMİR / SOMA(Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınları ile sağ kurtulan madencilere hizmet verecek Psikososyal Destek Merkezi kurulacak.
Faciayla sarsılan Soma'da, ölen madencilerin yakınlarına, kurtulan ve diğer ocaklarda çalışan madencilere hizmet vermesi planlanan Psikososyal Destek Merkezi'nin, 225 metrekare alan üzerine yapımına başlandı. Facia nedeniyle ilçede ailelerde travma oluştuğunu belirten Soma Kaymakamı Bahattin Atçı şunları söyledi:
"Bölgeye gönüllü gelen psikolog ve psikiyatristler, sadece kazanın meydana geldiği ocakta çalışanlarda değil, diğer ocaklarda çalışan madencilerin de benzer etkiler ve tereddütler yaşaması ve bir kısım olumsuzlukların baş göstermesi üzerine madenci aileleri ve madenciler ile görüşmenin iyi olacağını söyledi. Bizler de Kaymakamlık olarak bir araştırma yaptık. Daha önce Emniyet Müdürlüğümüzün olduğu eski yerde boş arsa vardı. Orada çok acil bir bina yapmak üzere özellikle Maden- İş Genel Başkanımız Nurettin Akçul ile konuştum. Buraya prefabrik bir bina yapabileceklerini ve masraflarını karşılayabileceklerini söyledi. Biz hemen çalışma başlattık. Devlet Su İşleri ve Şube Müdürümüz, Soma Belediyesi'nden ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen arkadaşlarla bir çalışma yaptık. Kısa sıra sürede projesini çizdirdik ve yapımı hemen başlattık. Sanırım bir hafta gibi sürede bitecek. Bitikten sonra orası madencilere yönelik, ailelere yönelik Psikososyal Destek Merkezi haline gelecek ve hizmet verecek. Bu çalışmalar bittikten sonra da yine bu amaçla bu doğrultuda başka hizmetler için kullanılabilir."
FOTOĞRAFLI