Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, ()- MANİSA Soma'da kömür madeninde trafo patlaması ve ardından çıkan yangında çoğu karbonmanaksit gazıdan zehirlenerek yaşamını yitiren madenciler için Eskişehir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Emek Gençlik üyeleri mum yakıp sabaha kadar bekledi.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde gece saat 01.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişi mumlar yakıp yanına ekmek ve madencilerin taktıkları baretleri koydu. Soma'da meydana gelen olayın kaza değil, cinayet olduğunu öne süren gruptakiler çeşitli sloganlar attı. Sabaha kadar bekleyeceklerini söyleyen TGB İl Başkanı Güney Karagöllü şöyle konuştu:

"Soma'da yüzlerce işçi hayatını kaybetti. Birileri daha önce 'Madencinin kaderi ölmektir' demişti. Ama biz biliyoruz ki, ölümler ihmalkarlıktan, hükümetin özelleştirme teşviklerinden kaynaklıdır. Bugün karanlığı yaracak işçi sınıfının nezdinde aydınlık nöbeti başlattık. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ve bir gün hep birlikte göreceğiz, madencinin kazması, işçi sınıfının kazması AKP iktidarını devirecek."

EK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)