Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),() - MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi'ndeki Sıtkı Baba Cemevi'nde Soma'daki maden faciasında ölen işçiler anıldı.
Yenice Sıtkı Baba Cemevi'nde Soma'da hayatını kaybeden madenciler, 17 Mayıs 2002'de yaşamını yitiren Aşık Mahsuni Şerif ve 1928 yılının mayıs ayında ölen ve adını Cemevi'ne veren Sıtkı Baba için düzenlenen anma etkinliğine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Alevi Kültür Derneği Yenice Şube Başkanı Gazi Kemal Uyumaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Sıtkı Baba Cemevi yöneticisi Tuncay Akdağ, Soma'da yaşanan maden faciasına değinerek, "Taşeronlaşmanın ve fazla kazanç hırsının sonucu olarak bu facia tam bir ihmaller zinciridir. Gerekli önemler alınmadığı için bu bir iş cinayetidir. Bu olayı kader diye geçiştirmeyi doğru bulmuyoruz. Gerek bu faciada yaşamını yitiren madencilerimize, gerekse yine mayıs ayına denk gelen ölümleriyle aramızdan ayrılan Aşık Mahsuni Şerif ve Yeniceli Sıtkı Baba'yı ölüm yıl dönümlerinde saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından Yenice Alevi Kültür Derneği Semah ekibi, giydikleri siyah kıyafetler ile Soma'daki madencileri temsil ederek semah döndü. Duaların edilmesinin ardından katılımcılara irmik helvası ikram edildi.

TD(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)