İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumunda, ölen maden işçilerinin ailelerine indirimli su verilmesi önerisi, oybirliğiyle Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'na sevk edildi. İl geneli için yeni imar planı ön çalışması yapılması önerisi de toplantıda oy birliğiyle kabul edildi.
Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle ertelenen ve iki kez de ara verilen meclis toplantısı Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti.
AK PARTİLİ MELİKE DOĞRU GELMEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıya, tutuklanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun AK Partili Belediye Meclis üyesi eşi Melike Doğru'nun katılmadığı görüldü.
Toplantı öncesinde ölen maden işçilerinin hayrına meclis üyelerine helva dağıtıldı. Önemli gündem maddeleri arasında yer alan, faciada ölen maden işçilerinin ailelerine indirimli su verilmesi önerisi, oybirliğiyle Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'na sevk edildi.
İLG ENELİNDE İMAR PLANI
Meclisin gündem maddeleri arasında bulunan Manisa il genelinin yeni imar planı hazırlanması konusu da toplantıda görüşüldü. İl genelinde yeni bir imar planını hazırlanmasını önemli bir konu olduğunu belirten Başkan Ergün, çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini dile getirdi. AK Parti'li Yunus Emre İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, planların hazırlanırken mutlaka ilçe belediye başkanlarının da görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi. Görüşülen teklif, AK Parti'li, MHP'li ve CHP'li Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

İK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)