Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren 34 yaşındaki Ahmet Çelik'in ağabeyi 41 yaşındaki Ali Çelik, 10 yıl önce kardeşi ile birlikte işe girdiğini ancak, tanık olduğu iş kazasından çekinip Adana'ya döndüğünü söyledi.
Adana'da merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlık Köyü Torunlar Mahallesi'nde yaşayan işsiz Ali Çelik, Soma'da 301 işçinin öldüğü madende kendisinin de işe alındığını anlattı. Ali Çelik, tanık olduğu bir iş kazasından çekinip göreve başlamadan köyüne döndüğünü belirtirken, "10 yıl önce kardeşim ile birlikte Soma'ya çalışmaya gittik. O zaman, madenin kapısında iş kazası sonucu yaralanmış bir işçi gördüm. Ahmet'e, 'Gel Adana'ya  dönelim' dedim. Ancak, beni dinlemedi. Bana, 'Ağabey, ben artık dönmem. Burada ya emekli olurum, ya da ölürüm' dedi. Soma'da öleceğini bile bile çalıştı. Ne yazık ki orada canını verdi" dedi. Ahmet Çelik'in 1 çocuk annesi eşi Gülizar Çelik ise eşinin işinden şikayet etmediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Eşim 10 yıldan beri madenciydi. İşi ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu çok söylemezdi. Ama çalışmak için yerin altına gittiği için endişe ederdi. O bir madenciydi. En son eşim her zamanki gibi işe gitti, bir daha dönmedi. Ne yapacağımı şaşırdım."
MEZARININ ÜZERİNE KENDİ HELVASI KONULDU
Ahmet Çelik'in köy mezarlığındaki mezarının üzerine, defnedilmesinin 3'ncü gününde okutulan mevlit ve Kuran-ı Kerim sonrası dağıtılan helvası konuldu. Ağabeyi Ali Çelik, köylerinde bunun bir gelenek olduğunu, ölen kişiye kendisi için pişirilen helvadan mezarının üzerine bırakıldığını belirtti.

MK(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)