CHP'Lİ ÖZEL: CMUK GEREĞİNCE AVUKAT GÖREVLENDİRİLMİŞ
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Adliyesi'nde yaptığı görüşmelerin ardından gözaltına alınanların sayısının 17 ve bunlardan 5'inin savcılık sorgusunun ardından tutukla istemiyle mahkemeye sevk edildiğini söyledi.
Tutuklanması istenen kişilerin İşletme Müdürü Akın Çelik, güvenlik uzmanları Selçuk Demirci, Yalçın Erdoğan, Müessese Müdür Yardımcısı Ali Uluğ, işletme müdürünün altında bir pozisyonda çalışan Erkan Ersoy olduğunu belirten Özgür Özel, şunları söyledi:
"Beş kişinin sorguları tamamlandı ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Ali Uluğ dışındakilerin avukatlarının olmaması ve CMUK gereğince avukat görevlendirilmesi dikkat çekici. Bunun ne anlama geldiğini avukatlar da bilmiyor. İşletme Müdürü Akın Çelik, işletmenin kendisi için avukat görevlendirilmediğini, kendi avukatının da İstanbul'dan trafik sıkışıklığı nedeniyle gelemediğini söyledi."
Milletvekili Özgür Özel, işletme sahibi Alp Gürkan hakkında yakalama kararı olup olmadığını sorduğunu ve tatmin edici bir yanıt alamadığını belirterek. sözlerini şöyle sürdürdü:
"Güçlü bir müessesenin müdürüne avukat görevlendirilmemiş olması, ekonomik gücü olmayan kişilerin gereksinim duyduğu bir uygulamaya gidilmiş olması enteresan bir durum. Kişilerin kendilerine sorduğumda cevap vermekten kaçındılar. Alp Gürkan'ın nerede olduğunu bilmiyorum. Yakalama kararı olup olmadığını sordum ama tatmin edici cevap alamadım. Alp Gürkan'ın ifade verdiği, ifadeye çağrıldığı bilgisine de ulaşmadık. Emniyette gözaltındakilerle de görüşeceğim."

TY(İÖ/ESM)