İZMİT'te Halkevi üyesi bir grup kadın Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada eşlerini kaybeden kadınlara destek vermek için oturma eylemi yaptı. 
Cumhuriyet Parkı'nda bir araya gelen Halkevleri üyesi 20 kadın, 'Hükümet istifa', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' solganları atarak madende yaşamlarını yitiren maden işçilerinin eşlerine destek vermek için yaklaşık yarım saat oturma eylemi yaptı. Soma'daki facianın kader olmadığını söyleyen Kocaeli Halkevi üyesi Nurhan Bayraktar konuşmasına söyle devam etti:
"Soma kaza, kader, ihmal değil; katliamdır. Yüzlerce kardeşimizi katliamda kaybetmişken kömür tozlarının arasında yaşamlarını devam ettirmeye çalışan, geleceğe ilişkin hiçbir güvenceleri olmayan kadınlar, yaslarının isyana dönüşmesinden korkan iktidarın tekmeli, tokatlı, TOMA'lı zorbalığı ile karşılaştı. Somalılar, kadınlar, bu zorbalık ve yaşananların kader olduğunu kabullendirmek üzere bölgeye gönderilen din adamları ve yardım kuruluşları ile koskoca bir bilinmezliğe ve yoksunluğa sürüklenmek isteniyor.
Katliamlar, güvencesizlik kaderimiz değil biliyoruz. Ülkenin dört yanından ellerimizi insanca bir yaşamı kurmak üzere birleştiriyoruz." 
Kadınlar yaklaşık yarım saat oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

CS(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)