Habip ATAM / İSTANBUL ) Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenler için Caferi-Der tarafından Halkalı'da “Taziye Programı" düzenlendi. Kazada hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunan ve dualar edilen programa katılanlara ve çevredekilere helva dağıtıldı.

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için Halkalı'da taziye düzenlendi. Programın düzenleneceği alana kömürle yapılan temsili mezar karanfillerle bezendi. Program öncesinde ölenlerin hayrı için hazırlanan helva programa katılanlara ve çevredekilere dağıtıldı.

Soma'da maden kazasında can verenlerin anısına düzenlenen program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Caferi-Der Başkanı Avukat Sinan Kılıç tarafından konuşma yapıldı. Kılıç, Soma'da hayatını kaybedenlerin acılarını paylaştıklarını belirterek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Kılıç'ın konuşmasını tamamlamasından sonra ise Zeynebiye Camii imamlarından Hamit Turan konuşma yaptı. Turan, Soma'da hayatını kaybedenlerin “Helal kazanç" için çalıştıklarını belirterek, helal kazanç peşinde olanların yerlerinin cennet olduğunu ifade etti.

Hayatlarını kaybeden işçiler için “rızkları için cihat ediyorlardı" diyen Turan, hayatını kaybedenlerin gerilerde bıraktıklarının borçlarını devletin ödemesi gerektiğini de ifade etti. Bunun bir dini yükümlülük de olduğunu belirten Hamit Turan, bazı ayet ve hadislerden örnek verdi. Turan, konuşmasının bitirdikten sonra, Türkiye'yi yasa bürüyen kazada ölenler için dua etti. Katılanlarla birlikte edilen dua ve okunan Fatihaların ardından program son buldu.


(BB) (FOTOĞRAFLI)