Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Adliyesi çalışanlarından, Adalet Büro- Sen üyesi bir grup, giydikleri siyah kıyafetlerle Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşımını yitirenleri saygı duruşuyla andı. Saygı duruşuna vatandaşlar ve polisler de katıldı.
Siyah kıyafet giyen ve başlarına madencilerin çalışırken taktığı baretleri takan adliye çalışanları, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar ve polislerin de katıldığı saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapan Adalet Büro- Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değer, Soma'da özel bir şirkete ait maden ocağında yaşanan faciaya değindi. Bu olayın kaza olarak nitelendirilemeyeceğini, başlı başına bir ihmal silsilesi olduğunu öne süren Değer, bu olaya sebebiyet veren yönetici, amir ve tüm sorumluların bir an evvel tespit edilip, hak ettikleri cezaların tayin edilmesi için yargı önüne çıkarılmalarını beklediklerini söyledi. Değer, “Ancak bu suretle yargı faaliyetinde görev alan biz çalışanların ve yakınlarımızın maneviyatına bir nebze olsun su serpilecektir" dedi.
Yunus Değer, ülke genelinde hizmet veren maden ocakları ve diğer risk teşkil eden meslek grupları başta olmak üzere ayrım yapılmaksızın iş hayatının geçtiği yer altı, yer üstü tüm iş yerlerinde çalışma koşullarının, bu olaydan ibret alınarak tedbirlerin en üst seviyeye getirilmesini, benzer olayların bir daha yaşanmamasını, artık insan yaşamına, emeğine değer verildiğini somut adımlarla görmek istediklerini kaydetti.
Soma'daki faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyen Değer, "Yargı emekçileri olarak yasımızın devam ettiğini ve edeceğini buradan yüksek sesle ifade ediyoruz. Emeğin, emeğe verilen değersizliğin yakın tanıkları olan biz yargı emekçileri, içimizde barındırdığımız acımızı, kömür karası kıyafetlerimizle dışa vuruyor, yasımızın bitmeyeceğeni kamu oyuna duyuruyoruz" dedi.

BK(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)