Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 34 yaşındaki Ahmet Çelik'in cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.
8 yıl önce, bir arkadaşının yardımıyla Adana'nın Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü Torunlar Mahallesi'ndeki evinden Soma'ya gidip maden ocağında çalışmaya başlayan evli, 1 çocuk babası Ahmet Çelik'in ölüm haberi baba evine ateş düşürdü.
Dün gece cenazesi Adana'ya getirilen Ahmet Çelik için bugün merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü Torunlar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze aracında Ahmet Çelik'in tabutunu gören eşi Güzilar ve babası Osman Çelik gözyaşlarına boğuldu. Çelik'in naaşı daha sonra evinin arkasındaki boş araziye götürüldü ve burada Adana İl Müftüsü Arif Gökçe cenaze namazı kıldırdı. Namaza maden işçisinin ailesi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze töreninde Ahmet Çelik'in 3 yaşındaki kızı Zeynep ise yakınlarının kucağında yaşananlardan habersiz, çevredekileri izledi. Ahmet Çelik ile aynı madende çalışan ve olaydan yaralı kurtulan köylüsü Mustafa Gür de cenazeye katılanlar arasında yer aldı. Çok üzgün olduğu görülen Mustafa Gür, köy mezarlığındaki defin işlemleri sırasında gözyaşlarını tutamadı.

AÖ(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)